Jump to content

Jókedvűen a munkahelyen

2017. 11. 15. 13:48

Ebben a hideg időben a legtöbbünk számára az is komoly erőfeszítést jelent,hogy felkeljünk a puha és meleg ágyból. És akkor még nem esett szó a kötelező napi rutinról, és a munkába menetelről.

Nem kell azonban lehangoltnak és rosszkedvűnek lenni azért, mert nincs napsütés. Néhány apró dologgal megszépíthetjük a dolgos hétköznapokat.

Mit tegyünk jókedvünk érdekében?

A személyes tárgyak varázsa

Vedd magad körül olyan tárgyakkal, melyektől jó kedved lesz. Ez lehet egy kép, egy emléktárgy, de virágokat is választhatunk, melyek javítják a közérzetünket.Ezek segítségével minden reggel valamilyen szép emlékkel és gondolattal indíthatjuk a napunkat.

Ne legyünk mogorvák és rosszkedvűek!

A mosoly és a nevetés gyógyír a testi-lelki problémákra, nincs ez másként a munkahelyen sem. Próbálj meg mosolyt csalni munkatársaid arcára, illetve ha ők próbálkoznak ezzel a módszerrel jobb kedvre deríteni, ne zárkózz el.

Egy-egy jó sztori, egy vicc, feldobja a napot, és a munkahelyi légkört is javítja. Sokkal jobban fogod magad érezni, és a teljesítményed is javulni fog. Mindezek mellett a munkával járó stresszt és feszültséget is könnyedén oldhatjátok.

Ebédeljetek közösen!

Az ebédszünet is remek módja a hangulat felturbózásának. Ha van ebédlőtök üljetek egy asztalhoz, ha nincs menjetek közösen a közeli étterembe, és beszélgessetek egy jót két fogás között. A közös munkahelyi ebéd az egyik legjobb módja a közösség erősítésének, ilyenkor ugyanis kötetlenebb formában tudtok beszélgetni egymással.

Munkahelyünket tulajdonképpen a második otthonunknak is nevezhetnénk, hiszen itt töltjük napjaink nagy részét. Éppen ezért fontos, hogy a légkör jó legyen, és a közösség a lehető legjobban összekovácsolódjon. Nem csak azért szükségszerű, hogy az ember ne rossz szájízzel induljon reggelente munkába, de a jó hangulat és az összetartó közösség, a munkában is sokkal hatékonyabb lehet. Feldobhatod a hangulatot, ha zenét hallgattok, természetesen ez a munka jellegétől is függ, de ha nem zavaró, akkor az embert könnyen lendületben tartja 1-1 dallamos muzsika.

Lepd meg a kollégáid!

Ha a munkatársi viszony ezt engedi, akkor néha nem árt meglepni a többieket 1-1 aprósággal, édességgel, sütivel, vagy épp egy vicces-kedves üzenettel. Egy kis figyelmesség és kedvesség garantáltan feldobja a hangulatot, jó érzéssel tölti el az embert és a közösséget is erősíti.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)