Jump to content

Te ismered a siker titkát?

2018. 01. 17. 12:53

A lelke mélyén szinte mindenki vágyik a sikerre, az elismerésre, nemtől és kortól függetlenül. Te is lehetsz sikeres, csak tenned kell érte!

A siker tevékenységeink gyümölcse, amit akkor mondhatunk eredményesnek, ha a külvilág annak ítéli meg. A siker egy szándékkal, törekvéssel, gondolattal születik, ami vággyá alakul. Ezt a vágyat igyekszünk elérni úgy, hogy a gondolatot, amit elhatároztunk, minden nehézség és akadály ellenére véghezviszünk. Ha eredményesek vagyunk valamiben, mások elismerik cselekedeteinket, munkánkat, ez lelkünket is feltölti. Boldoggá, feldobottá, felszabadultá és elégedetté válunk a sikerünk által. Azután egy újabb gondolat újabb vágyat ébreszt és onnantól kezdve nincs megállás, mindig újabb és újabb sikereket akarunk elérni. Ez az életünk során egy örökös körforgás. Sikeres az aki, megvalósítja az elképzeléseit, megtalálta a lelki békéjét, a harmóniáját, megleli a boldogság kulcsát. Évtizedek óta mindig az adott közösség normái határozzák meg, hogy mi számít sikernek, hogy mit és hogyan kell megoldani a siker érdekében.

A lelkiállapot alapvető kulcsa siker és a kudarc együttese. Minél sikeresebbek vagyunk az élet számos területén, annál elégedettebbek vagyunk önmagunkkal és lelkünk ezáltal pozitív töltetet kap.A kudarc ennek éppen az ellentéte.

Női sikerek...

A sikeres nő, valóban tehetséges, van valami amihez átlagon felül ért, és ez adja a sikerességének a kulcsát. A későbbi sikereit úgy tudja fenntartani, ha a korábbiból táplálkozva nem elégszik meg azzal ami a jelenben van, jövőjét is tudatosan építi. Fontos, hogy egy nő akkor lehet sikeres, ha képes önérvényesítésre és megfelelő döntéshozatalra. Meg tud küzdeni a problémákkal, melyekre kidolgozott statégiája van, optimistán tekint a dolgokra, hisz a sikerességében, jó kommunikációs készséggel, megfelelő türelmmel, emberismerettel rendelkezik. Fontos,hogy elnyerje mások bizalmát, határozott legyen, céltudatos, tudja kézben tartani a dolgokat, megfelelően irányítson másokat. Otthon és a munkahelyén is legyen határozott, és erélyes.

Mitől függ, hogy sikeresek leszünk-e?

A siker függ, a személy lelki békéjétől, belső harmóniájától, egészségi állapotától, anyagi helyzetétől, a siker alapja,hogy legyen egy cél, amit megfelelő eszközzel, gondolatokkal sikeresen lehessen véghezvinni. A sikeres nő ismeri önmagát, tisztában van az erősségeivel és gyengeségeivel melyek előbbre viszik az önmegvalósítás útján.Meg kell jegyezni,hogy igazán sikeres, csak az lehet, akinél a szellemi-testi-lelki tényezők is egyensúlyban vannak. Nagyon sok ember ott követi el a hibát, hogy annyira vágyakozik a sikerre,elismerésre, hogy a lelki tényezőket elhanyagolja. Ez súlyos sérüléseket eredményezhet a személyes jellemvonásában, lelkében és a családi-baráti-munkahelyi kapcsolataiban.

A társadalom és a média a legtöbbször azt közvetíti, hogy a sikeres nő teste vetekszik egy topmodellével. A sikeres nő állandóan mosolyog, nincsenek problémái, nem szorong, nem fáradt. Korunk sikeres női a mások által sztereotipizált, idealizált képnek próbálnak meg eleget tenni, miszerint a sikeres nő külső és belső tulajdonságai is megfelelnek az elvárásoknak. Tévhit,hogy a sikeres nő mindig mosolyog, nem szorong, nem fél, nincsenek problémái, és külsőre modelleket megszégyenítő alakkal rendelkezik.

A sikeres nőnek is megvannak a személyes problémái, félelmei, testi hibái, de képes ezeken felülemelkedni, nem hagyja, hogy eltántorítsák célja elérésétől. A siker nem jelent egyet a tökéletességgel, valamit csinálhatunk kisebb-nagyobb hibákkal, ha azokat felismerjük és időben korrigáljuk,ezesetben a dolog ugyanúgy lehet sikerre ítélt. A siker önbizalmat, rangot, elismerést, tisztelet ad. Fontos,hogy a siker érdekében a szükséges tudást, információt, ismereteket is sajátítsuk el, legyünk mindig naprakészek. A világon mindennek ára van. A sikernek is. A sikeres nőknek tisztában kell lenni azzal,hogy a család és a munkahelyi siker nehezen egyeztethető össze. Úgy kell alakítani a munkahelyi ügyeket, hogy azok, a szabad hétvégék, a családdal, gyerekekkel, férjjel, barátokkal töltött idő rovására ne menjen.

Általánosságban megállapítható tény, hogy a férjek nem szeretik, ha feleségük sikeresebb náluk. Egy jól működő párkapcsolatban, házasságban azonban a férfinek kötelessége lenne a feleségét, párját támogatni mindenben,ami a sikerhez hozzásegíti. A sikert legtöbben úgy élik meg, hogy a szerencsének köszönhető, a legtöbb sikeres nő azonban valamiben valóban tehetséges, ez adja sikerének az alapját. Ehhez természetesen hozzájárulnak olyan személyes tulajdonságok, melyek nélkül nem lenne elérhető és fenntartható. Minden hiedelemmel ellentétben, nekik is megvannak a saját problémáik, helyt kell állniuk az életük minden területén. Aki sikeres szeretne lenni munkahelyén, családban, párkapcsolatban, fontos ,hogy sajátítson el minden szükséges tudást, ne elégedjen meg kevesebbel,mint amire valójában képes, minden esetben tegyen vágyaiért. Ha a szándék és az elhatározás és az akarat megvan, akkor a vágyakból könnyen lehet valóság.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)