Jump to content

Ismerd meg magad - önismereti tesztek

2018. 07. 19. 19:00

Miért van szükség önismeretre? Csak nagyon kevesen olyan tudatosak, hogy szinte már gyermekkorukban érzik magukban azt, hogy merre kell menniük, mit kell tenniük. A legtöbben saját tapasztalatainkon át, belső hangunk sugallatára és a külvilág visszajelzésére sem mindig jól döntünk, cselekszünk.

Mindenhonnan azt halljuk, hogy fontos ismerni önmagunkat. Tréningek, tanfolyamok igyekeznek rávilágítani arra, hogy reális képet tudjon magáról alkotni bárki. Szükség van annak ismeretére, hogy mik azok a területek, amelyeken magabiztosan megállhatjuk a helyünket, de ismerni kell korlátainkat, határainkat is. Csak akkor tudunk sikeresen és hatékonyan működni a világban, ha tisztában vagyunk önmagunkkal.

Önismeretünk egyre tisztábbá válik akkor, ha a környezetből kapunk visszajelzéseket, de az élet is nagy tanító, így a saját tapasztalatokból is sokat megtudhatunk magunkról.

Az iskolás kor lezárásával egyáltalán nem készre gyártott önismerettel kerülünk ki a világba. Az folyamatosan alakul, csiszolja a külvilág, a saját életünk, de ehhez az szükséges, hogy nyitottan fogadjuk és kezeljük a visszajelzéseket.

Egyéni úton és munkahelyünk által is eljuthatunk önismereti tréningre, de ha te nem szeretnél otthonról kimozdulni, azonban kicsit tisztábban szeretnéd önmagadat látni, összegyűjtöttünk néhány önismereti tesztet. Az elvégzésük által talán választ, visszaigazolást kaphatsz magadról, és időtöltésnek sem utolsó.

Kezdjük azzal, amelyik tesztben nincs más dolgod, minthogy hat kép közül egyet kiválasztani. Csak kicsit fordulj magadba, csendesedj le, majd a hat erdei út közül válaszd ki azt, amelyiket a szíved diktál.
Melyik utat választod?

Egy másik teszt során annyi a teendőd, hogy válassz magadnak egy figurát, olvasd le a számát, majd nézd meg mit jelent. Itt érheted el a Pip Wilson-féle tesztet.

Nincs más teendőd, mint papírra vetni a nyolc kérdésre válaszaidat. Az önismereti teszt végén megtalálod, hogy a kérdésekre adott válaszok mire utalnak.

Egy, az előzőhöz hasonló, kérdésekre felelős önismereti teszttel is közelebb vihet saját magadhoz. Csukd be a szemed, és képzeld el, hogy egy erdőben sétálsz.

Ha már erdőben jársz, rajzolhatsz akár fát is. A fa rajzának kielemzése is segíthet megismerni önmagadat.

Jó szórakozást kívánunk önmagad megismeréséhez. További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu, noiportal.hu, 7koznapi.blog.hu, filantropikum.com, zarojel.hu, mindenamionismeret.hu | képek: albertojosevarela.com, alchemy4thesoul.com)