Jump to content

Kerekedj felül önmagadon, szelektálj

2019. 09. 10. 19:00

A kerek évszámok sok ember életét nem bearanyozzák, hanem megviselik. Ezek a kerek évfordulók ráébreszthetnek arra, hogy mi fontos az életünkben, és mitől kellene megszabadulni.

Minél idősebbek vagyunk, annál több kacatot összegyűjthetünk otthonunkban. Vannak, akik tudatosan nem vásárolnak meg egyes termékeket, azért, mert nem akarnak otthon még több nagyon ritkán használt tárgyat felhalmozni. Mások szívesen gyűjtögetnek, és nehezen tudnak megválni attól, amire már egyszer szert tettek. Így aztán az évek során olyan holmikkal lehet tele az otthon, amire jószerivel semmi szükség sincs.

Egy költözés kiváló mutatója lehet annak, hogy mennyi eszközt halmozunk fel magunk körül, és talán az oda-vissza pakolásuk arra is késztet, hogy a szükségtelenektől megszabaduljunk. Nem muszáj kidobni, a kukába kerülnie ezeknek az eszközöknek, el lehet adni, ajándékozni is, jótékony céllal valamilyen szervezetnek felajánlani. Nem kell ahhoz költözni sem, hogy rádöbbenjünk, mennyi használaton kívüli holmi van a közvetlen közelünkben. Van, hogy ez olyan nyomasztó tud lenni, hogy a felismerés után azonnal belekezdünk a selejtezésbe.

Talán egy kerek évforduló is motiválhat arra, hogy megszabaduljunk a felesleges dolgainktól.

Kezdhetjük azonnal a ruhatárral. Már csak azért is érdemes ezt tenni, mert az új darabok számára helyet szabadíthatunk fel.

Nemcsak a ruhákkal tudjuk ezt megtenni, hanem bármivel. Nézzünk csak szét a konyhában. Hány már megfeketedett fakanál lapul a fiókban? Megkopott és a mosogatás ellenére is foltos, koszosnak tűnő ételhordó, műanyag edény van a szekrényben? Na, ez az, ami okot ad arra, hogy leselejtezzük, esetleg lecseréljük azokat újabbra. Egészségügyi szempontból sem rossz lépés.

Hacsak nem vagyunk képeslapgyűjtők, akkor meg lehet szabadulni az olyan lapoktól, amelyek nem nőttek a szívünkhöz.

Nincs olyan háztartás, ahol nem járna az a bizonyos zokni gyűjtő manó. Az, aki alattomos módon mindig csak a fél párra tart igényt, és számunkra csak a másik felét hagyja meg, amivel nem sokra megyünk. Alternatív megoldások ugyan léteznek a fél pár zoknik felhasználására, de ha nem így gondolunk azokra, akkor bizony meg kell szabadulni tőlük.

Nemcsak a zoknik közül érdemes szelektálni, hanem a melltartók, a bugyik is lehetnek azok, amelyek túl kopottak, kicsik, nagyon, kibújik a merevítő pánt, nem illeszkedik megfelelően. Aztán ott vannak a megkopott válltáskák. A jó lesz még valamikor elv valószínűleg ezen a szinten meg is fog állni, és marad az, hogy évtizedeken át rakosgatjuk egyik helyről a másikra. Ne féljünk megszabadulni a felesleges dolgainktól. Meg a kopottaktól sem, legyen az cipő, ruha, bármi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)