Jump to content

Már kezdj el ma jobb emberré válni

2019. 10. 29. 19:00

Szeretnéd nem csak hinni, de tudni is, hogy jó ember vagy? Jobbá lehet válni, csak oda kell figyelni. Méghozzá embertársainkra.

Ki ne szeretné, ha valamiért megdicsérik? Az egyfajta visszaigazolás állapotáról, személyiségéről, függően attól, hogy miért dicsérik.

Nem mindenkit áldott meg a sors manöken testalkattal, tetszetős arccal, ám, ha valaki kedves másokhoz, és azt nem csak megjátssza, hanem személyiségéből fakad, akkor bizony nem számít a külső, csak a cselekedet. Egy hibátlan testű személy pedig válhat csúnyává mások szemében viselkedése miatt.

Talán te is észrevetted már saját magadon, hogy kritizálsz másokat, panaszkodsz. Emberi szokás, amellyel azonban a saját hibáinkról, bajainkról igyekszünk a figyelmet másra terelni. Ha már feltűnt ez saját magadnak is, akkor meg kell állítani ezt a negatív folyamatot.

A legjobb, ha ezt mi magunk ismerjük fel és nem más világít rá, mert az fájdalmasabb lehet, ámbár szükséges ahhoz, hogy a földön járjunk.

Próbálj ki egy hetet úgy, hogy kedves leszel, és amikor jónak látod, akkor nem felejtesz valakit megdicsérni valamiért. Bármilyen apró figyelmesség, segítség jól eshet másoknak. Ki tudja, hogy egy kis kedvességgel, odafigyeléssel kit mozdítasz ki negatív hangulatából.

Micsoda örömet lehet okozni csupán azzal, hogy észrevesszük valaki új frizuráját, megszóljuk, hogy milyen jól néz ki ma, rákérdezünk hogylétére. Csupa apróság, amelyet könnyű megtenni mégis örömet válthatunk ki másokból. Az az érzés, hogy észrevesznek, érdeklődnek irántunk, nagyon jó érzés. De nemcsak tapasztalni, hanem ugyanígy tenni másokkal is.

Van, ami sokunk számára teljesen egyértelmű és naponta gyakorolt. Az ölelés, a dicséret is ilyen, csakhogy sokan nem ezt tapasztalják maguk körül. Éppen ezért merj kedves, figyelmes, segítőkész és mosolygó lenni. Neked semmibe nem kerül, másoknak azonban nagyon sokat jelenthet.

Hozzá lehet szokni a dicsérethez. Nemcsak ahhoz, hogy kapjuk, hanem ahhoz is, hogy adjuk azt. Azonban túlzásokba sem szabad esni, mert elveszítjük hitelünket és visszataszítóvá válhat az állandó és ok nélküli dicséret.

Ne felejtsd ki a családodat sem a dicséretből. Vedd észre, hogy a párod mennyit dolgozik, mit megtesz érted. Dicsérd meg a gyerkőcödet rajzáért, tanulmányi eredményéért, és vedd észre, ha beágyazott magától, segít valakinek. És ne felejtsd el magadat is megdicsérni, hogy milyen jól megy a dicsérgetés.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)