Jump to content

Válts pozitív hozzáállásra

2019. 11. 25. 19:00

Majdnem mindig van választási lehetőségünk. Van azonban, hogy csak a rosszak közül a kevésbé rossz döntést hozhatjuk.

A döntéseinket nemcsak a lehetőségek határozzák meg, hanem a hozzáállásunk is. Márpedig mindenhonnan kapjuk a motivációt, hogy legyünk pozitívak, változtassunk a hozzáállásunkon, méghozzá a negatívról pozitívra. Kimondani nem is olyan nehéz ezt, de a megvalósítás már többeknek gondot okozhat.

Persze, mindenki szeretne élete mély pontján is olyan tudatos lenni, hogy a problémát is pozitív hozzáállással kezeli, de ez nehéz. Azt meg tapasztalhatjuk a saját életünkben is, hogy a negatív hozzáállás mennyire leblokkolhat. Abból ered ez, hogy a tudatosság hiányzik belőlünk.

Az életünk tele van jó és rossz történésekkel. Egyik követheti a másikat, vegyesen is jelen lehetnek, ráadásul mind a munkánkban, mind a magánéletünkben megjelenhet. A jó történéseknek sokkal jobban örülünk, de a negatív dolgokból is sokat tanulhatunk. A lényeg azonban az, hogy arra hogyan reagálunk.

Olyan tevékeny napokat élünk, amelybe vegyesen kerülhet jó és rossz egyaránt. A hozzáállásunk pedig jó lenne, ha pozitív lenne. Ez nem azt jelenti, hogy a szőnyeg alá söpörjük a negatív gondolatainkat, csupán megpróbálunk azokra figyelni, és a lehető legjobban cselekedni. Mivel az életünk nem mindig leányálom, így óhatatlan, hogy gondolataink sem mindig jók. A fő cél, hogy ezeket a negatív gondolatokat ne hagyjuk cselekedeteinkben megnyilvánulni.

Ehhez úgy segíthetjük magunkat, hogy önmagunkat nem tiporjuk le. Legyünk magunkkal reálisak, de ne csak a negatívumainkat lássuk meg, hanem az erősségünket is. Ha találtunk (márpedig találunk!!!), akkor azokat mondogassuk is magunknak.

Tűzzünk ki magunknak reális és elérhető célokat, hogy jó érzést keltesen bennünk, ha azokat elértük.

Keresni kell olyan pillanatokat minden nap, amikor nevethetünk. Ha máshogy nem, akkor generáljunk olyan körülményeket, amelyek mosolyra csalják a szánkat.

A negatív gondolatok elűzni nagyon nehéz akkor, amikor csak az foglalkoztat, túlságosan aktuálisak. A negatív gondolatokat lenne szükséges jóvá átalakítani, méghozzá úgy hogy átalakítjuk, hogy mögé nézünk. Miért gondolunk rosszra? Tegyük fel magunknak a kérdést, és ha tudunk válaszolni, akkor a negatív gondolat elengedése, megoldása is lehetségessé válik, így a hozzáállásunk is jobb lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)