Jump to content

Öngyógyítás önmagaddal

2019. 12. 16. 19:00

A külső megjelenés azért is fontos, hogy mások tetszését elnyerjük, de mit sem ér, ha saját magunkkal nem vagyunk elégedettek.

A külsőség nagyon fontos. Szeretnénk magunkat szépnek mutatni, és úgy is érezni. Egy idő után azonban belefáradhatunk abba, hogy minden elvárásnak meg akarjunk felelni. Tapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy rádöbbenjünk, nem tudunk mindenkinek megfelelni, de ami a legnagyobb titok: nem is kell.

Az életben kompromisszumokat kell kötnünk, sokszor. De nem nyomhatjuk el mindig önmagunkat, mert akkor mások életét éljük a magunké helyett. A belső harmónia megteremtését kell kitűzni célként. Ennek eléréséhez szükséges azt elfogadnunk, hogy nem vagyunk tökéletesek. Vannak hibáink, amelyeket nem is mindig lehet javítani. Ezek a hibák éppen azért kellenek, hogy általuk tanuljunk. Sokszor történik meg az, hogy nem a tervek szerint haladunk az életünkben. Tegyél meg mindent azért, hogy működjön, de ha ennek ellenére sem válik jobbá, akkor viszont az elengedés útjára kell terelni. Ne legyél magaddal túl szigorú, mert saját életedet nehezíted meg.

Ahány ember, annyiféle. Még a pozitív szemléletű emberek élete sem mindig rózsaszínű, de került azokat, akik eleve negatív szemlélettel vannak bekötve. Természetesen mindenkinek lehet rossz napja, amit le kell fogadni, de azt ne hagyd, hogy mások viselkedése kihasson a saját életedre.

Azt szokták mondani, hogy egyszer élünk, ezért nem mindegy, hogy a mindennapjainkat hogyan éljük meg. A születés után a halál következik, éppen ezért van annak nagy jelentősége, hogy a kezdet és a vég közötti időszak milyen. Legyenek álmaid. Sőt igyekezz azokat megközelíteni. Valószínűleg nem mindegyik fog beteljesülni, vagy nem a legegyszerűbb úton, de keress magadnak célokat.

A saját életünket leginkább mi irányítjuk, de észre kell venni a körülöttünk lévőket. A szeretteinkre, a családtagokra, barátokra egyértelműen figyelmet kell fordítanunk, de azt is meg kell látnunk, ha valaki bajban van. A tőlünk telhető módon segítsünk, mert egy életen át bánthat az, ha nem tesszük meg. Nem csak életmentésről van szó. Olykor kis segítség is nagy lehet, és jól jöhet.

Mindenkinek megvan a maga baja és valószínűleg mindenki órákon át tudná sorolni saját sérelmeit, gondjait. Te ne tartozz közéjük. Próbáld meg, hogy nem panaszkodsz, és nem kritizálsz. Egy új szintre emelkedsz ezáltal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)