Jump to content

Irreális fogadalmak helyett

2020. 01. 03. 19:00

Ki ne ígért volna meg már magának valamit újévkor? A fogadalmak töredéke válik csak valósággá. Tőlünk függ ugyan, de abban a felfokozott állapotban talán maga a fogadalom is irreális lehet.

Az újévi fogadalmak java arról szól, hogy odafigyelünk családunkra, több időt szentelünk szeretteinkre, egészséges életmódra váltunk, rendszeres testmozgásba kezdünk, elhagyjuk káros szokásainkat.

Minden csak tőlünk függ ahhoz, hogy ezeket betartsuk. A legtöbb fogadalom életszerű, de talán saját igényeinkhez mérten túlságosan elszállt, tarthatatlan. Főleg úgy, hogy azonnali változást szeretnénk. A drasztikus fogyókúra és a bármilyen káros szenvedélyről való lemondás átmenet nélküli verziója csak ideig-óráig tartható. Még akkor abbahagyjuk, mielőtt valamilyen eredményt elértünk volna. Az étrendünkbe megpróbálhatunk egyre több zöldséget beilleszteni, a nassolás jelentse azt, hogy gyümölcsöt fogyasztunk. Észre sem vesszük, és megfeledkezünk az édességről. Az válik általánossá, hogy egészséges ételeket fogyasszunk.

A mozgás fontos lenne az életünkben, de talán nem tudjuk mindennap tartani. Ilyen fogadalomba bele sem kell menni. Olyan mozgást kellene keresni, amely nemcsak az egészséget célozza meg, de örömet is okoz. A mozgás pedig sétát is jelenthet. Akár a család közös, fél órás programja is lehet a hétköznapokba is beiktatott séta. Átválthatunk kerékpározásra ahhoz, hogy elérjünk a munkahelyünkre.

Sokan óvatosan csak annyit fogadnak meg, hogy többet fognak az újévben pihenni. Nehéz azonban ezt megtartani, ha mi magunk vállalunk még több munkát. A testünk jelzi igényeit. Azt is, ha már kimerítettük az energiakészletünket, de hajlamosak vagyunk nem tudomást venni arról. Érezzük a kimerültséget, de a munka és a pénz szükségessége felülírhatja érzéseinket. Mégis szükséges odafigyelni saját egészségünkre, mert más nem fogja megtenni helyettünk.

Van, aki a munkában szeretne nagyobb előrelépést tenni. Aki már évek óta az előrelépésben bízik, ám az mégsem történik meg, az talán már keserű szájízzel mehet dolgozni, mert azt érzi, hogy nem elégedettek vele. A törtetés helyett, sokkal inkább arra lenne szükség, hogy másik munkahelyben gondolkodjon az ember. A másikmegoldás pedig az lehet, hogy a munkához való hozzáálláson kell változtatni, és lazábban kezelni azt.

Az újév új lehetőségekkel kecsegtet mindenkit. Nyitottnak kell lenni ahhoz, hogy rátaláljunk vagy ránk találjon az új, és befogadni azt. Rátalálhatunk így egy új hobbira, új barátokra, akár a szerelemre is, ha még nincs jelen az életünkben. Azt fogadjuk meg, hogy nem állunk ellen lehetőségeknek, programoknak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)