Jump to content

Időszakos egyedüllét igény

2020. 02. 19. 19:00

Nincs veled semmi baj, ha szükségét érzed annak, hogy kis időre egyedül legyél. Csak te és a gondolataid.

Társas lényként a magány az ellenségünk. Szerető család, társ, barátok mellett is igényelhetünk némi egyedüllétet. Közöttünk olyan magányos farkasok is élnek, akik kimondottan egyedül érzik jól magukat.

Még a boldog és szerelmes párkapcsolatban is biztosítani kell némi szabadidőt. Olyat, amikor nem lógunk mindig a társunk nyakán, és ő sem folyton a sarkunkban lohol. Talán még a kezdeti időszakban erre vágyunk, de ha komolyabban gondoljuk, és tartós kapcsolatot szeretnénk, akkor engedni kell, hogy lóghasson a szerelmünk a barátaival, vagy ha úgy tartja kedve, akkor egyedül lehessen. Te, aki most bőszen bólogatsz, valószínűleg pontosan erre van neked is szükséged.

Nem vagy kevésbé szerelmes akkor, ha a párodnak el kell utaznia valahová és egy hétvégét külön töltetek. Kiélvezhetsz egy olyan hétvégét, amikor megadhatod magadnak azt, amit talán már nagyon régen. Csak saját magaddal foglalkozol, nem szervezed agyon magad programokkal. Kedvedre találkozhatsz vagy hívhatsz barátokat. Sőt, ha azt igényled, akkor egész hétvégén maradhatsz egyedül, azt hallgathatsz, nézhetsz, amit csak szeretnél. Ez a szabadság úgy feltölthet, amire mindenkinek szüksége van.

A párkapcsolatban, házasságban élők csak ritkán jutnak olyan időszakokhoz, amikor egyedül vannak, és magukra figyelhetnek. Esetükben ezeknek a kis lopott pillanatoknak sokkal nagyobb a jelentőségük. A magukkal töltött időben számos gondolat is tisztázódhat a fejükben, jó esetben pedig az is felvillan, hogy mennyire hiányzik a társ jelenléte.

Akik tartósabban egyedüllétre rendezkedtek be, mert nem keresik és/vagy nem is találják párjukat, azok sem biztos, hogy szenvedéssel élik meg ezt az időszakot. Sőt talán már megtapasztalták, hogy micsoda kaland lehet egyedül elindulni, felfedezni egy új országot. Nemcsak arra van nagyobb esély, hogy az új hely kultúráját és látnivalóját magába szippanthassák, hanem arra is, hogy új emberekkel ismerkedhessenek meg.

A tartósabb egyedüllét során folyton magára figyelhet az ember. Amikor azonban mégis emberek közé téved, talán sokkal figyelmesebbé válhat, jó hallgatóság lehet belőle egyúttal arra is lehetősége nyílik, hogy megossza másokkal saját gondolatait.

Aki egyedül él, nem azt jelenti, hogy nincsenek barátai, azonban egy pillanatra sem ijed meg akkor, ha egy beütemezett programot lemondanak. Annyi más mindent lehet csinálni.

Ha kapcsolatban élsz, és ennek ellenére is vágysz néha az egyedüllétre, akkor tedd csak meg. Senkinek sem fog ártani. Sőt!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)