Jump to content

Maradj otthon! kampány

2020. 03. 24. 19:00

Mindenki érzi most, hogy milyen megváltozott időszakba kerültünk. Semmi sem úgy működik az országunkban, mint korábban történt. Ehhez kell alkalmazkodnunk.

Nem véletlenül maradnak otthon a gyerekek, ezzel is a koronavírus terjedését igyekeznek lecsökkenteni, hogy a főleg idős, alapbetegséggel is együtt élők egészségét így védhessék. Az üzletek nyitva tartását korlátozták, több vendéglátóhely be is zárta ideiglenesen ajtaját. Olyan szolgáltatást nyújtó vállalkozások is szüneteltetik tevékenységeiket, amelyek nem létszükségletűek ebben az időszakban, így a fodrászok, masszőrök, műkörmösök is bezártak, otthonaikba kényszerültek. A legtöbb rendezvényt, koncertet lemondták, így a magyar települések közül most még az amúgy nyüzsgő nagyvárosok is olyan élettelennek tűnnek, mint az alig néhány lakosú aprócska falvak.

Az élet megy tovább, csak másképp. Amint azt az előbb már írtuk, számos rendezvényt töröltek, de nem muszáj ennek azt jelentenie, hogy nem szórakozhatunk. A Marad otthon! kampány arra buzdítja a hazai sztárokat, zenészeket, hogy az internet és technika adta lehetőségekkel éve, online szórakoztassák közönségüket.

A Maradj otthon! kampány elnevezése is beszédes. Arra ösztökélnek mindenkit, hogy csak akkor hagyják el az otthonaikat, ha arra tényleg szükség van. Az otthoni tartózkodás ugyanis annak esélyét csökkenti, hogy a koronavírust ne kapjuk el, és ha még tünetmentesen is átvészelnénk, de a veszélyeztetettek számára át ne adjuk azt. Ezzel nemcsak önmagunkat, de a környezetünkben élő idős és beteg személyt meg tudunk óvni a járványtól.

A Maradj otthon! kampány azonban nem csak a bezártság tudatosításáról szól, hanem virtuális eseménnyé és élménnyé is válhat. A kampány online, csak a Facebookon létezik, de már több sztár csatlakozott a mozgalomhoz. Így szórakoztatnak a hazai énekesek és előadók, és így marasztalnak otthon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=_v6QFJ4QZ04, https://www.youtube.com/watch?v=ZO-rpgTese0, https://www.youtube.com/watch?v=ZtYjEQeZeNI&list=PLurN4sBmxuIVV90DoajIYa5KqYqHDCB-T&index=4, https://www.youtube.com/watch?v=X5z-yrWepGo&list=PLurN4sBmxuIVV90DoajIYa5KqYqHDCB-T&index=7)