Jump to content

Színezd ki a világod

2020. 04. 06. 19:00

A színek hatással vannak ránk. Nemcsak az öltözködésben fontos a megfelelő színek használata, hanem az otthoni és munkahelyi környezetünkben is.

Egyes színek kimondottan előnytelenek lehetnek számunkra, ha azokat magunkon viselnénk. Másnak pedig ugyanezek a színek határozottan jól állhatnak. A jól megválasztott színű daraboknak egymással is harmonizálniuk kell ahhoz, hogy az összhatás az legyen, amit el szeretnénk érni.

A színek tükrözhetik hangulatunkat, és befolyásolhatják is azt. A színek olyan nagy hatással vannak rá, amelyre már a nagy márkák is rájöttek. Ez azt jelenti, hogy a logójuk, a plakátjaik, a reklámjaik színeinek megválasztása nem véletlenszerű, hanem tudatos.

A kék szín például az ég vagy a víz kékjére emlékeztet, vagyis természetet idéző lehet. A kék azonban ennél több is lehet, mert ha kék színt alkalmazunk magukon, a környezetünkben, akkor nagyobb eséllyel lehetünk pihentebbek.

A fekete a mi kultúránkban a gyász színe, és az alternatív stílust képviselők is gyakran nyúlnak a fekete ruhákért, azonban a fekete lehet ünnepélyes is. A fekete viselet elvonhatja a figyelmet attól, amire nem szeretnénk, hogy felfigyeljenek. A fekete vagányságot tükröz, ezzel jól lehet leplezni a bizonytalanságot.

Ha már a feketénél tartottunk, akkor a fehérről sem feledkezhetünk meg. A fekete-fehér viselet ünnepélyes, elegáns. A fehér szín a szűzies, tisztaság színe. Fehérbe öltöznek azok is, akik segíteni akarnak, vagyis az orvosok és ápolók is. Ha te is némi támogatásra vágysz, a fehér ágynemű segíthet.

A lila nem mindenkinek áll jól, és viselni sem mindenki szereti, de a lila színnek megvan az a jótékony hatása, hogy segít a mentális egyensúly fenntartásában. Nem szükséges lilába öltözni, de ilyen színű tárgyakkal körbeveheted magad. Mondjuk a díszpárnák, a takaró, az ágyneműhuzat vagy a pizsama is lehet lila.

A piros a vadság, a szenvedély színe, amely tele van élettel, energiával. A piros ruha egyeseknek kimondottan előnyös, mások számára inkább nem, de a hálószobában sem kellemes, mert túlságosan felpörget.

Sárgába is ritkábban öltözünk, de mégis jó ránézni a citromsárgára. Sok virág színe is sárga, akárcsak a nap, így az élet, a vidámság, a melegség árad ebből a színből. Tavasszal nagyon is aktuális a sárga szín. Ezért otthon is körbevehetjük magunka a sárgával.

A sárga mellett a zöld is gyakori színe a természetnek, amely biztonságot, egészséget jelent. Ha zöld növényekkel veszed magad körbe, nemcsak a munkahelyed, otthonod levegője lesz jobb, de kiegyensúlyozottabbá válhatsz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)