Jump to content

Ki sem mozdulsz mégis beteg vagy?

2020. 05. 12. 19:00

Óvatosságra intettek és otthonunkba kényszerítve éltünk hónapokon át. A korlátozás még ma is érvényben van, de már enyhítettek rajta. A koronavírus elleni védekezés mellett azonban másra is kell ügyelnünk.

Különleges időszakot élünk meg, amelyben a személyes higiéniára nagy figyelmet fordítunk. A maszk és a gumikesztyű alaptartozékunk lehet, de a kézfertőtlenítő ugyanúgy. A koronavírus mellett azonban más vírusok támadásától és az allergiától is tartani kell. Az immunrendszer túl vagy alulteljesítése miatt könnyebben jelentkezhetnek kellemetlen tünetek. A nehézséget már a diagnosztizálás adhatja, hiszen nehéz megkülönböztetni a megfázás és az allergia tüneteit. Mindkettőnél ugyanis lehetnek hasonlóak a tünetek, ilyen az orrdugulás, az orrfolyás, a torokfájás, de még akár a láz is lehet közös tünet. Habár allergia esetén kevésbé jellemző a láz kialakulása, de az allergiás állapot heteken át kínozhatja a betegeket. A vírusos fertőzések esetében eleinte jelentkezhet a hasmenés, majd a légúti tünetek.

Koronavírus, más vírus és allergia nélkül is szükséges szervezetünket vitaminokkal feltölteni, hiszen a télen kifogytak a készleteink. A D3-vitamin mindenképp szükséges ezekben az időkben. A természet adja a vírusölő szereket, csak tudnunk kell, hogy mihez nyúljunk. A gyömbér erre kiválóan alkalmas, de a most aktuálisan nyíló, bodzából készített, kiváló immunerősítő természetes ital lehet.

A C- és D-vitamin pótlása mindenképp szükséges, de van, hogy a megfelelő pótlás mellett is megbetegedhetünk. Ezt teszi velünk a stresszes, feszült életmód, ugyanis azok mind csökkenthetik a testünk természetes védelmi rendszerét, és így a vitaminpótlás ellenére is jelentkezhetnek betegségek.

A rendszeres mozgás segít a testet karbantartani, ezen felül a lelket is, mert a bennünk rejlő feszültségtől megszabadulhatunk. A rendszeres mozgás mellett szükség van a tápanyagokban gazdag és egészséges élelmiszerek fogyasztására, ezért fogyasszunk minél több gyümölcsöt akár magában, turmixként, vagy salátaként is, és ugyanezt érvényes a zöldségekre is.

A természet ontja a virágokat, de ez az időszak nem kedvez az arra allergiások számára. A kínzó tünetek megkeseríthetik a mindennapokat. Aki azelőtt nem volt allergiás, de most náthás, megfázásos tüneteket tapasztal magán, amelyek nem akarnak múlni, akkor allergiáról lehet szó. Kipróbálható a probiotikumok alkalmazása, amelyek a bélflóra rendben tartásával az immunrendszerre is pozitív hatást gyakorolnak, így az allergia gyötrelmeit is csökkenteni lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)