Jump to content

Almaecet, kívül és belül ápol

2020. 07. 07. 19:00

Otthonunkat igyekezzük úgy felszerelni, hogy az a lehető legkényelmesebb és legotthonosabb legyen számunkra. Alapvető termékekkel látjuk el a konyhát, a kamrát is, de egyes termékek másra is használhatók.

Az ecet, a szódabikarbóna és az almaecet is az a természetes alapanyag, amellyel a takarításban és az egészség fenntartása mellett akár az ételeinket is ízesíthetjük, állagát javíthatjuk.

Az egészségünk hatalmas kincsünk, és sokan ezt már akkor is felismerik, mielőtt valami gond merülne fel az egészségben. Az egészséges étrend és a mellette végzett rendszeres sportolással mind a súly, mind pedig a test fizikai állapota fenntartható.

Természetes hatóanyagokkal is támogatni lehet az egészséget. Az almaecet kiváló választás lehet, mert használatával támogathatjuk az emésztést. Interneten is találhatunk arról leírást, hogy milyen hatékony a reggelente, éhgyomorra történő almaecetes víz fogyasztása. Ezzel beindítjuk a bélmozgást. Az étkezés után fogyasztott almaecet pedig segít lebontani a tápanyagokat. Az almaecet mindenképp jótékony hatású, de a salátákhoz adagolva finomítja az ételeinket is. Ezenkívül vannak olyan betegségek, amelyekre kiválóan alkalmazható az almaecet kúra.

Az emésztésre már tudjuk, hogy jó hatással van az almaecet, így a kellemetlen puffadás esetén is alkalmazható. Éppen ezért, ha a felfúvódást tapasztaljuk magunkon, akkor étkezés után érdemes almaecetes vizet fogyasztani. A 2 dl vízhez hozzáadott 1-2 evőkanálnyi almaecet elfogyasztása után megszűnhet a kellemetlen probléma. Ugyanakkor aki küzd a puffadással, akár már az étkezés előtt is elfogyaszthatja az almaecetes vizet.

Aki könnyíteni szeretne szervezetén, és szeretne a salakanyagoktól megszabadulni, az segítheti azt almaecettel is. Ebben az esetben a naponta fogyasztott almaecet segít a méregtelenítésben. Erről sokan tudnak, de az almaecetnek megvan az a pozitív tulajdonsága is, hogy a légzési nehézségen is segíthet. Aki átélt már az éjszaka kellős közepén, a nyugodt álmot felváltó nehéz légzés állapota, az jól tudja, hogy milyen rossz élmény, és soha többet nem szeretné még egyszer átélni. Az almaecetes víz erre is megoldást jelenthet. Érdemes nem arra törekedni, hogy minél hamarabb letudjuk az ecetes vizet, hanem apró kortyokként kell elfogyasztani.

Az almaecetes borogatás még a kisebb sérülésekből adódó kék foltok eltüntetésében is hatékony lehet. Legalább fél órán át borogassuk az adott területet almaecettel. Egy kisebb csészényi almaecethez adjunk 1-2 teáskanál sót. Ezzel felgyorsítható a bőr alatt felgyűlt alvadt vér felszívódása.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)