Jump to content

Lélek finomhangolás

2020. 09. 04. 19:00

Nemcsak a ruházkodásban, látványban változik meg hamarosan az életünk, de az őszre lelkileg is fel kell készülni. Ehhez adunk tippeket, ötleteket.

Ha rutinnal nem is rendelkezünk, de a karantén idején bőven szerezhettünk tapasztalatot arról, hogyan lehet eltölteni hasznosan az időnket.

Az újból feltűnő koronavírus fenyegetése idején talán újabb otthonmaradásra kényszerítenek minket, de akkor már sokkal hatékonyabban és jobban fogjuk azt kezelni. Remélhetőleg. Nemcsak karantén idején, de az őszből fakadó igényünk is, hogy kezdjünk kissé befelé fordulni. Az őszi dekorációk hozzásegíthetnek a hangulat megteremtéséhez és egyre inkább előtérbe kerülhetnek a benti hobbik. A kint tett séta vagy kirándulás is egy jó opció, de ha az idő nem engedi, akkor bent kell feltalálnunk magunkat. Ideje magunkkal foglalkozni és erre kiváló lehet az olvasás. Az olvasás amúgy is lélekemelő tevékenység, de ha abban az életszakaszunkban járunk, hogy keressük a válaszokat és a helyünket, akkor az önismereti témájú könyvekbe is belemerülhetünk. Egy csapással két legyet is ütünk. Az olvasás agyserkentő, de ha a tartalmat el tudjuk sajátítani, csak néhány gondolatot magunkénak tudunk, már megérte. Egy romantikus regény is megteszi. A lényeg, hogy szakíts időt magadra, a befordulásra.

Ahová csak tehetjük, menjünk gyalog vagy kerékpárral. A nap végére be lehet iktatni egy kellemes sétát akár egyedül, akár a családdal. Az idő még mozgásra csábít. Magunkkal vihetjük kutyánkat is. A családi vagy egyedül megejtett séta során mellőzzük a telefonhasználatot. Ideje meglátni azt, hogy mi vesz körül. Figyeljünk a látványra, a hangokra. Töltődjünk.

Akkora rohanásban vagyunk állandóan, annyira sokfelé kell és akarunk megfelelni, hogy olyan alapvető gondoskodást megvonunk magunktól, amelyre szükségünk lenne. Mire észbe kapunk, már olyan szőrös a lábunk, hogy egy hirtelen magunkra kapott hosszú nadrággal oldjuk meg a problémát. A zsíros hajunkat összekötjük, hogy kevésbé látszódjon. Éppen ezért, heti legalább egy alkalommal szánjunk arra időt, hogy odafigyelünk magunkra. Körömvágás, szemöldökszedés, arcpakolás, körömfestés. Legyenek ezek hetente beiktatva az életünkbe, mert ha jól érezzük magunkat a saját bőrünkben, az kívülre is árulkodik.

Keressünk új kihívásokat. Az ősz a változás időszaka. Ideje új ambíciókat keresni. Otthonról is tanulhatunk, nem muszáj az iskolapadba visszaülni. Olyat válasszunk, amely szórakoztat, szeretnénk azzal foglalkozni, mert akkor nem érezzük feleslegesen kidobott pénznek és időnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)