Jump to content

Előnyös maszkviselés

2020. 09. 16. 19:00

A hátunk közepére sem kívánjuk olykor, hogy a sok holmink mellé, amelyet reggelente magunkkal kell cipelni, még a maszkról se feledkezzünk meg.

Tetszik vagy sem, a jelenlegi életünk részévé vált a maszk mellett a kézfertőtlenítés is. Nincs is semmi gond azzal, hogy sűrűbben és alaposabban mosunk kezet, fertőtlenítünk. A maszk használatának ugyan vannak kellemetlenségei. Az első rögtön az, hogy mindig magunknál hordjunk legalább egyet, hiszen bármilyen boltba, intézménybe, közösségi térbe lépünk be, ott kötelező használni. A másik, ami sokakat zavar, hogy a maszk mögött kellemetlenebb létezni, lélegezni.

Azonban ha ezektől el tudunk rugaszkodni és igyekszünk mindenben a jót keresni, akkor bizony megtalálhatjuk a maszk viselésének előnyeit is. Ugyanis hadakozhatunk ez ellen, jelenleg az a szabály érvényes, hogy viselése kötelező. A megszoksz vagy megszöksz szabálya érvényes ránk. Ha már hordani kell, akkor keressük annak jó oldalát is.

Inkognitó

A nyárias ősz még indokolttá teszi a napszemüveg viselését is, így a napszemüveg és maszk közös használata hozzásegíthet ahhoz, hogy észre se vegyenek, fel se ismerjenek. Habár nehezebb a maszk mögül beszélni, megérteni a másik szavát, de ha kicsit el szeretnénk bújni a világ elől, akkor ez a kombináció nagy segítséget jelenthet.

Ápol és eltakar

Az arcot eltakaró maszk arra is kiváló, hogy bármit is le tudjanak olvasni az arcunkról. Most végre kiélvezhetjük azt, mintha nagy pókerarcosok lennénk. Ugyanakkor mi sem tudjuk a mások mimikáját értelmezni. A maszk alatt lehet mosolyogni, akár nyelvet is ölteni úgy, hogy a velünk beszélő ebből mit sem lát. Ez akár a feszültséget is oldható lehet úgy, hogy közben nem sértünk meg másikat.

 

Kiegészítő

Mivel kötelező darabunkká vált a maszk, így már az sem mindegy, hogy mit akasztunk a füleinkre. Egyre divatosabb és változatos mintában lehet hozzájutni a maszkokhoz. Úgy lehet viselni, mint divatos és kötelező kiegészítőt. Megjelent már a maszkra csatolható lánc is, amely ugyancsak divatosabbá teheti a megjelenést.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)