Jump to content

A hajnal csodája

2020. 09. 22. 19:00

Egy átlagosan eltelő nap is annyi lehetőséget hordoz magában. Számos kötelezettséget kell letudnunk minden nap, úgyhogy hiábavalóságról szó sem lehet.

Feladatok, munkakör, főnök, szabályok határozzák meg, hogy mi mindent végzünk el egy nap, és még az otthon nyugalma is feladatokkal láthat el. Ránk van bízva, hogy a kötelezettségek elvégzésén túl mivel töltjük meg a napjainkat.

Az éjszakai bagoly típusok számára megvan az a hátrány, hogy ha este sokáig ébren maradnak, reggel azonban ugyanúgy ébredni szükséges. A munkaidőt nem igazítják ehhez mérten. A pacsirták számára sokkal könnyebben indulhatnak a reggelek. Ha az éjjeli bagoly kategóriájába sorolod magad, azaz szeretsz hajnalokig ébren maradni, akkor vagy a legaktívabb, akkor is igyekezz egy kicsivel korábban ébredni, mint általában szoktál. Hidd el, varázsa van a hajnaloknak, és a lélekre is jó hatással van az, ha nem kell kapkodnod reggelente. Állítsd be az ébresztőt fél órával korábbra, mint ahogy kelni szoktál. Uralkodj a szundi gombon és magad felett és első csörgésre kelj ki az ágyból!

Akik a madarakkal ébrednek, azok láthatják a napot felkelni, az éledő madarak hangját élvezhetik. Lelkileg és fizikailag is felkészülhetnek az előttük álló napra. Nyugodtan elfogyaszthatja a reggelijét, a kávéját és még arra is van idő, hogy akár a család számára készítsen reggelit. Akár már a munkába is belefolyhat az ember hajnalok hajnalán. Az elmaradás pótlása vagy az előre dolgozásra is van lehetőség. Hogy a még alvó családtagokat ne zavarjuk, úgy a laptopon való munka senkit sem ébreszt fel.

A hajnali ébredés csodákat tartogathat és elegendő időt ad arra, hogy felkészüljünk az előttünk álló napra. Némi hátránnyal is találkozhatunk. Hangosabb munkafolyamatba nem kezdhetünk bele se a saját családunk, se a szomszédok nyugalma miatt sem, valamint boltból szeretnénk valamit beszerezni, nem biztos, hogy még nyitva találjuk azt.

Ha a korán ébredés nemcsak egyszeri jelenség, hanem az tartósan fennáll, akkor maga után vonzza a korai fekvést. Ez azt is jelenti, hogy délutánra már jelezheti a szervezet és az elme is a lelassulást. Ami a bagoly típusúak számára azt jelenti, hogy még csak most jön el igazán az ők idejük, addig a pacsirták nyugovóra térnek. Az éjjeli baglyok este foglalkozhatnak végre önmagukkal, míg a pacsirták már lehúzzák a rolót.

A korán kelés és a munkába indulás között akár órák telhetnek el. Megvan ennek a szépsége, de nem mindig olyan buli pacsirtának lenni, ha rajtunk kívül még mindenki az igazak álmát alussza.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)