Jump to content

Korai a hangolódás?

2020. 11. 03. 19:00

A gyerekek most térnek vissza az iskolába az őszi szünet után. Talán az idő, talán a járvány miatti felbolydult helyzet teszi, de nagyobb igényünk lenne most a nyugalomra.

Még csak éppen beleléptünk a novemberbe, de ezt a hónapot már nevezhetjük a karácsonyi ünnepvárásra való hangolódásnak. Mondhatnánk azt, hogy még ott van erre a december, de miért ne lehetne már lélekben ilyenkor is készülődni?

Ráadásul az idei év olyan semmihez sem volt fogható. A koronavírus-járvány miatti készültségi állapot nagyfokú bizonytalanságot és félelmet keltett az emberekben. Emellé még sokan a munkahelyüket is elveszítették és a megélhetésük vált kétségessé.

Ha azt gondolod, hogy túl korai még a karácsonyra gondolni, akkor nézz körül a boltokban. Akár már most, óvatosan megkezdheted a karácsonyi ajándékok beszerzését, az ötletelést, így a december sokkal lazább lehet. Habár az adventi időszak decemberben kezdődik, a lelkedet már novemberben hangolhatod.

Ha eleged van a sok és sokféle hírből, amely a világból érkezik és témája a koronavírus, az akkor is ugyanúgy jelen van, ha nem figyelsz rájuk, azonban nem hergeled magad olyanon, amely ellen nem tudsz mit tenni. Amennyiben rendszeresen használod a maszkot és a kézfertőtlenítéssel is élsz, akkor megtetted azt, amely tőled telhet. Azonban, ha még ebben a felbolydult időben egy kis nyugalomra is vágysz, azt teremtsd meg magad körül. Ennek többféle módja lehet:

  • Használd minél kevesebbet az okostelefonodat. Természetesen, ha az egyben munkaeszköz is, akkor ezt nem mindig teheted meg, de otthon szabj ki magadnak olyan időszakot, amikor a kezed ügyébe sem veszed az eszközt. Se telefonálás, se netezés.
  • Találj vissza a hobbijaidhoz, vagy találj újakat. Készíts otthoni dekorációkat.
  • Mozdulj ki. Akár egy néhány perces séta vagy mozgás jó hatással lehet hangulatodra és közérzetedre is.
  • Ne aggódj azon, hogy túlságosan kezded el a karácsonyi készülődést. Ha nem akarod az utolsó pillanatra hagyni az ajándékok beszerzését, akkor már most gondolkodhatsz az ajándékokon. Az is munkás sok esetben, hogy kigondoljuk a személyre szabott ajándékokat.
  • Ha nem december végére időzíted a karácsonyi teendőket, akkor azzal időt, akár pénzt is spórolhatsz és nem utolsósorban az idegrendszer is kevésbé kopik meg.

A karácsony a szeretet ünnepe és nem az idegbetegségé. Ennek érdekében már hangolódhatunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)