Jump to content

Önfejlesztő módszerek a jobb életért

2020. 11. 05. 19:00

Még az ezotériában nem jártas személyek is tudják azt, hogy a fizikai egészség nem létezik a lelki egészség nélkül. Márpedig annak karbantartása nagy feladat.

A reiki pedig az az egyszerű é sokszínűen használható, Japánból eredő önfejlesztő módszer, amellyel megteremthetjük magunkban a testi-lelki egyensúlyt. A módszer használatával a megelőzésre is törekedhetünk, vagy a már meglévő problémák kezelését valósíthatjuk meg.

A reiki alapelvei olyan szabályok, amelyek mentén érdemes az életünket vezetni. Nemcsak ezen a napon szükséges érvényesíteni, hanem mindig próbáljuk azokat beilleszteni a mindennapjainkba. A reiki egyes alapelvei segíthetik a lelki fejlődésünket és könnyebbé tehetik a napjainkat.

Szerénység

Szeretjük magunkat megdicsérni vagy mástól kikunyerálni a dicsérő szót akkor, ha valami jól végeztünk el. Meg is kell élni a sikereket, hiszen sok munka lehet mögötte és kell az egonknak is az elismerés, de csökkentsd minimálisra a dicshimnuszt, az öntömjénezést.

Felejtsd el az aggódást

Sok mindennek kell nap, mint nap megfelelnünk és sok feladatot kell teljesítenünk. Nemcsak feladatokat, de terheket is róhatnak ránk ezek, amelyek aggodalommal töltenek el. Talán a jövőbe látsz, hogy már olyan aggódsz, aminek a kimenetelét nem tudhatod? Saját magunkat studírozzuk, ha állandóan ezen kattogunk és a lehető legrosszabb forgatókönyvet vizionáljuk magunk elé.

Fogadd el a jelent és amit ad

Számtalan ember vehet körbe egy nap, és mind annyira mások vagyunk. Fogadd el őket úgy, ahogyan vannak. Ha nem is úgy viselkednek, ahogy neked az a legtetszetősebb, mégis vedd elő empátiádat és képzeld magad a helyébe. Igyekezz nem ítélkezni, véleményt alkotni olyanról, amire nincs teljes rálátásod.

Őszinteség

A legrövidebb út mindig az egyenes és a társas kapcsolatainkban ezt az őszinteség jelenti. Annyi hazugság van a világban és körülöttünk, legalább te ne képviseld ugyanezt a kategóriát. Az őszinteség a legjárhatóbb út.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)