Jump to content

Az osztja, akinek nincs. Miért?

2020. 11. 12. 19:00

Annyiféle ember él köztünk és vannak nagyon okosok. Legalábbis saját meggyőződésük szerint azok és országgal, világgal tudatni akarják, hogy mennyi ész szorult beléjük.

Mindenki ismer olyat, aki szórja a nagyobbnál nagyobb gondolatokat, miközben tudjuk, hogy az egész élete éppen romokban hever. Vagy az, amit mond, annak valójában talán az ellentétét teszi meg. Idegesítő hallani az olyan okoskodást, amelynek alapja, értelme nem sok van.

A mondás szerint az osztja általában az észt, akinek amúgy sem sok van. Habár ez egy sarkos véleményalkotás, de az internet világában egyre sűrűbben találunk hasonló észosztást. A közösségi odalak ugyanis arra adnak lehetőséget, hogy megosszuk a gondolatainkat, örömünket, bánatunkat, kapcsolatot létesítsünk ismerősökkel, távol élő családtagokkal. De az online világ azt is megengedi, hogy véleményt alkossunk. Márpedig az nem mindenki tetszését nyerheti el. Valóban sűrűn találhatunk a közösségi oldalon egy kép, egy poszt alatt olyan kommenteket, hozzászólásokat, amelyeket nem szeretnénk látni. A trágár, ocsmány szavak sokaknál kiütik a biztosítékot, de ezt csak fokozni lehet a helyesírási hibáktól éktelenkedő szavakkal.

Egyre többen vannak

Véleménye mindenkinek van, lehet és legyen is, azonban azt nem mindig kell megosztani. De éppen az internet az, ami teret ad annak, hogy sok minden elszabaduljon a világhálón. Nagyon sokan éreznek késztetést arra, hogy mindenképp megosszák a világgal gondolataikat. Egy egyszerű kijelentés, fotó is kiválthat olyan vitát az emberek között, amely aztán tovább generálja önmagát és jó sokáig életben tartja önmagát az egyszerű kiírás. Egyre többen éreznek késztetést, hogy nem hagyják magukban gondolataikat. Egyre többször gondolhatjuk azt, hogy milyen kár, hogy nem maradtak csendben.

Karantén idején

A koronavírus első körében, a karantén idején is megfigyelhettük, hogy mennyi okos ember vett körül. Ráadásul az internet és a tv elé kényszerültünk, így onnan tájékozódtunk, ott szórakoztunk, tanultunk, dolgoztunk. Ez pedig magával vonta azt is, hogy a világhálón öntöttük ki szívünket, lelkünket. Ha nem voltunk szerencsések, akkor kifogtunk néhány olyan embert, aki úgy osztotta az észt, hogy nem volt miből és ezzel felhergelt minket.

Erős szűrő

Álljunk meg egy pillanatra! Nem kell mindent megosztani, kiírni, kiposztolni magunkból, így bizonyára elkerülhető az is, hogy negatív, energiavámpír vagy túl okos emberek hozzászólásait olvassuk. Sőt egyáltalán nem kell mindenkivel szóba állni és a telefon nyomkodása, a közösségi oldal böngészése helyett koncentráljunk magunkra, családunkra, saját környezetünkre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)