Jump to content

Takaríts lelki egészséged érdekében

2020. 11. 23. 19:00

A környezetünk állapota árulkodhat igényünkről, hangulatunkról is. A rendmániások a precíz rendet kedvelik. Nem kell ahhoz hanyagnak lenni, hogy lazábban kezeljük a takarítást.

Annyiféle feltételnek és szabályrendszernek kell megfelelnünk, hogy hazaérve már csak arra vágyunk, hogy végre önmagunk lehessünk és azt csináljunk, amit szeretnénk. Ebbe a takarítás nem mindig fér bele. Máskor meg annyira elkap a hév, hogy a legnagyobb fáradtságunkban is képesek vagyunk otthon is rendet varázsolni.

Van, hogy annyi minden összejön az életünkben, hogy szinte elnyelnek a hullámok. Mintha ezzel együtt minden összedőlni látszana és a környezetünk is harcszíntérként illusztrálja azt, amit bent érzünk. Amíg össze nem kapjuk magunkat, amíg lelki sebeinket nyalogatjuk, addig eluralkodhat körülöttünk a rendetlenség, de ha alapjában véve nem ez az igényünk, úgyis úrrá leszünk azon.

Maga alá temet

Sőt, talán megduplázott energiával látunk neki az otthonunk kitakarításának. Ami eddig nem volt a helyén, az most minden megtalálja azt. Lehet, hogy annyira belejövünk a takarításba, hogy olyat is megcsinálunk, amelyet már jóval korábban kellett volna.

Érdekes, hogy a depressziós hangulat annyira maga alá nyomhat, hogy még az egyszerű, mindennapi feladat is teherként nehezedik ránk. Azonban, ha ezen úrrá tudunk lenni, akkor elkaphat a tettvágy. Ez a jó, mert ha hagyjuk, hogy teljesen maga alá temet a negatív energia és egyre csak mélyebbre kerülünk.

Ne hagyd!

A lehangoltság és a motiváció hiánya eluralkodhat a depresszív hangulatunkban. Rendben van, hogy megéljük a negatív érzelmeinket, és még az is, hogy hagyjuk egy kicsit magunkat alárendelni. Egy ponton túl azonban már mi magunk is érzékelhetjük azt, hogy szánalmassá válunk. Keresni kell célokat.

Terápiás jelleggel

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Első körben csak nézzünk szét a környezetünkben. Annyira sok időt vett el tőlünk az önsajnálat, hogy a ház meg romokban? Kapjuk össze magunkat és tegyük rendbe az otthonunkat. Talán annyira belejövünk a pakolásba és a takarításba, hogy megszabadulunk felesleges holmiktól — így akár a fájó múlttól is —, átrendezzük a már unalmasnak tűnő otthonunkat, kigondolhatjuk az új dizájnt. Nem is gondolnánk, hogy a takarítással olyan folyamatokat indíthatunk el magunkban, amely során megszabadulhatunk a feszültségtől és kitervelhetjük a következő lépést.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)