Jump to content

Önismereti tréning idegenben

2021. 02. 19. 19:00

Szajkózni olyan könnyű dolgokat, de amint hasonló cipőben járunk, egészen megváltozhat a véleményünk.

Vannak, akik elítélik azokat, akik külföldön igyekeznek megvalósítani az álmaikat és éveket, évtizedeket töltenek kint. Sőt közülük nagyon sokan ragadnak idegenben, ettől függetlenül magyarnak tekintik magukat. Az életutunk egy részét mi magunk befolyásoljuk és ráhatásunk van arra, hogyan alakul, alakítjuk. A külföldi lehetőség kihasználása nemhogy nem bűn, de nagyon jó hatással is lehet az emberre. Ráadásul nemcsak a bankszámla összege növekedhet, hanem a személyiségünkre, a lelkünkre is nagy hatással lehet.

Idegenben, akár egyedül, akár több magyar társaságában sem egyszerű. A nyelvi nehézség mellett az idegen érzés, a honvágy az, ami hatalmas lelki küzdelmet jelenthet. A külföldi ideiglenes életet a legtöbben a jobb élet reményében választják. Közülük nagyon sokan csak kitűzött időszakot szeretnének kint tölteni, hogy munkájuk árán összegyűjtsenek annyi pénzt, ami szükséges lenne számukra, ám nagyon sokan ragadnak bele a külföldi, már ott kialakított életbe és egyre ritkábban térnek haza.

Aki úgy dönt, hogy egy másik országban próbál szerencsét az sokat tanulhat önmagáról, erősségeiről, gyengeségeiről. Ha ügyesen használja ki kapacitásait és lehetőségeit, akkor mindenképp nagy fejlődés egy ilyen küldetés. Az idegenben való mozgás, az utazás, az új helyzetek keresése, az egészen más nyelv és kultúra által az emberek énfogalma megerősödik. Ez pedig azzal jár, hogy szellemileg is jól érzik magukat, és ha ez így van, akkor fizikailag is kihatással jár.

Miért van ez?

Ha a saját közegében él az ember, akkor hasonló mentalitású, gondolkodású emberek között él és dolgozik. A hazájára jellemző hagyományokkal, szokásokkal van felvérezve, így nem is gondolkodnak azon, hogy igazi magyarként viselkednek-e. Külföldön azonban nem ilyen közegben él a magyar. Az idegen légkör idegen kultúrával és hagyományokkal is jár, amely arra készteti az embert, hogy folyamatosan átértékelje saját hozzáállását, értékeit, értékrendjét.

Életünk során mindenkire ráférne egy kisebb vagy hosszabb idejű külföldi élet. Úgy is nevezhetnénk, hogy nagy önismereti túra ez. Az idegenben való boldogulás során mondhatni, hogy tiszta lappal kezdjük az ottani életünket, amely nagyon jó hatással lehet ránk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)