Jump to content

A jó reggel rossz szokásai

2021. 02. 23. 19:00

A reggel lehet csodás és energikus és lehet elcsigázott, vontatott, erőtlen. Nem a napszak, hanem mi magunk befolyásolhatjuk azt, hogy telik a készülődés ideje.

A jó reggelt a jó alvással alapozzuk meg. Azzal, amely pihenve vet ki az ágyból és energiadúsan indulunk neki. Mindegy, hogy hétfő van vagy péntek. Lehet azonban pihentető és kielégítő az alvás, ha az ébredés és a reggel rossz. Erre szokásaink is nagy hatással vannak.

Ébredés

A legrosszabb forgatókönyv valósulhat meg azzal, ha elalszunk és őrült kapkodással próbáljuk meg behozni a lemaradást. Sok esetben a kellemetlen késés sem elkerülhető. Az ébresztőóra bekapcsolása adhat némi megnyugvást arra, hogy biztosan felébredjünk a kellő időben. Azonban, ha már ébresztés szükséges, az legyen kellemes. Olyan zenét válasszunk ki, amelyre felébredünk biztosan, de nem megy az idegeinkre és nem táncol azon. A szundi gombot pedig felejtsük el.

Reggeli

Az egészségtelen reggeli fogyasztása a legrosszabb. Ja nem. Legalább annyit ártunk a szervezetünknek, ha semmit sem reggelizünk. Ugyancsak nem jó, ha nem is reggelizünk, de attól még az erős feketét legurítjuk a torkunkon.

Hírek

Azt a világot éljük, hogy a híreket magunkkal cipeljük a telefonunkban is. Ha pedig már korán reggel azzal indítjuk a napot, hogy a telefont nyomkorásszuk, biztosan találni fogunk olyan híreket, amelyek felkavarhatnak, elrontják a kedvünket. Nem lehetne, hogy csak simán magunkra figyelünk reggeli, készülődés közben?

Munka

Szép dolog, hogy lelkesek vagyunk a munkánkban, de csak ésszel. A családunk, a párunk rovására az ne menjen. A reggelt ne a munkával és pláne ne idegeskedéssel kezdjük.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)