Jump to content

Csuda dolog ez a csoda

2021. 03. 17. 19:00

Mindenki várja, hogy vele megtörténjen, de legtöbben azt tapasztalják, hogy a csoda számukra ismeretlen, az csak egy mások számára ismert tünemény.

A betegségek java lelki eredetű. Tehát amit a testünkön érzünk és betegségnek hívunk, az valójában csak a lelki dolgok testi kifejeződése. A betegség egy jelzés. Annak kifejeződése, hogy valami nem stimmel az ember tudatában. A betegség olyan jelzés, amely figyelmeztethet arra, hogy jobban figyeljünk magunkra. Ez lehet az, hogy próbáljuk meg a szorongásokat elengedni, feldolgozni, ügyeljünk sokkal jobban az egészségünkre, mozogjunk többet.

Talán, ha nem érne ennyi inger, mint a jelenlegi világban, akkor sokkal jobban menne az is, hogy a testünk jelzéseire figyeljünk. A régebbi korokban ez jobban működött, mert jóval kevesebb volt a külvilágból érkező inger, ugyanakkor az orvostudomány még nem tudta megfelelően kezelni a betegségeket. Sőt egészen hajmeresztő eljárásokat is bevezettek a gyógyulás érdekében csupán azért, mert úgy hitték, hogy az a helyes.

A test jelzéseire figyelnünk kell, mert ha nem cselekszünk időben, akkor az akár visszafordíthatatlanná válhat. A boldogtalanság is megbetegíthet. Ez főleg akkor jöhet elő, ha nem úgy éljük az életünket, ahogyan szeretnénk, hanem ahogyan elvárják tőlünk. A saját magunkkal szembe menve életmód olyan nyomással hat ránk, hogy abba szó szerint belebetegszünk. Sokan tudják ezeket, mégis gyengének érzik magukat a változtatáshoz. Aki azonban ki tud ebből a mellékszerepből lépni és saját élete főszereplőjévé lép át, úgy akár megszabadulhat a fizikailag is megnyilvánuló betegségektől, vagyis a lelki jelzésektől.

Fogadjuk el, hogy a betegség nem az életünkhöz való. Nem azért vagyunk, hogy betegek legyünk. Engedjük meg magunknak az egészséget. Ne az orvosoktól várjuk a csodát és a megoldást, de ne is a gyógyszerekben bízzunk. Hitünket irányítsuk magunk felé. Azt mindenki érzi, hogy mi okozza benne a rossz érzést és annak megszüntetése valószínűleg oldaná is a gondot. Fél siker, ha tudjuk az okokat és ha még nem késő, akkor a váltás, a változtatás megoldás lehet a lelki és fizikai megnyilvánulásokra.

Bármilyen betegség megjelenésekor gondoljunk arra, hogy az belőlünk fakad. Az orvosok segítsége mellett saját magunkban kell megkeresni a miérteket, sőt a válaszokat is. 

Hinned kell magadban, hiszen a csoda benned van. Te magad vagy a csoda!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)