Jump to content

Receptre kellene a kutya

2021. 03. 19. 19:00

A magány és a betegség ellenszere akár négy lábon is érkezhet az ember életébe. Aki beenged a szívébe egy kutyatársat, meg fogja érezni annak minden pozitív következményét.

A magyar nemzet kutyaszerető. Erről tanúskodik az is, hogy a háztartások felében legalább egy kutyus is él. A kutyák mellett a macskák is legalább akkora figyelmet és szerepet kapnak egy családban. Ez már régóta így van és azt is tudjuk, hogy milyen jó, ha körülöttünk vannak.

A kutya akkor is szeret sétálni, ha nagy udvaron lehet kint. Ennél fogva az emberre is jó hatással van a kutyus, mert a gazdit is mozgásra bírja. A lakásban élő ebek esetében pedig a napi legalább két séta kötelező eleme egy-egy napnak. Még csak séta sem kell ahhoz, hogy mind a kutyus, mind a gazdi mozoghasson. A közös játék kiváló program, időtöltés, erősíti a kutya-ember kapcsolatot és mentálisan is jó hatással van az emberre. Hogy miért?

Egy kutya önmagáért szereti a gazdit

A kutya nem várja el, hogy a kedvéért megváltozzon a gazdi. Az ember az lehet, aki és a kutyája feltételek nélkül szereti. Egy nehéz nap után jó arra hazaérni, hogy a kutya nem rak ránk több terhet, hanem csak a közelünkben szeretne lenni. Ez jót tesz az önérzetünknek és az önértékelésünknek.

Magány gyógyszere

Az egyedüllét és a magány két külön fogalom. A magány az egyedüllétnek az a kínzó formája, amelyet az ember nem vágy, sőt utálja és akár bele is betegedhet. Ha valami miatt épp nem lehet mellette egy társ, egy ember, attól egy kutya lehet a legjobb társa. Élettárs, barát.

A kutya kapcsolatokat teremt

Ha kutyával megyünk sétálni, könnyen lehetséges, hogy többen szóba akarnak állni velünk. Megkérdezik, hogy mi a neve a kutyusunknak, hány éves stb.? Ez pedig az a más emberekkel való ismerkedést és kapcsolattartást teszi lehetővé.

 

Stresszűző

Bármilyen feszültség is van bennünk, kutyás gazdiként nagy esélyünk van arra, hogy ettől könnyen meg is szabaduljunk, amikor foglalkozunk az állatunkkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)