Jump to content

Már most gyúrj az optimizmusra!

2021. 03. 30. 19:00

Kétféle embertípus van akkor ha egy pohár feléig töltünk vizet. Az egyik típus szerint a pohár félig tele van, a másik szerint pedig a pohár félig üres.

Az élet tele van mindenfélével. Még a szerencsés emberek számára is tartogat meglepetéseket a sors és abba bizony rossz is beletartozhat. Jól tudjuk, hogy egy nehéz időszak bizony nagyon sokat taníthat arról, hogy milyen emberek vagyunk, mivé fejlődhetünk és alakítja az utunkat is.

Nem mindegy azonban, hogyan állunk bármilyen problémához. Az a bizonyos pohár a pesszimisták szerint félig üreg, míg az optimisták szerint félig tele van. Érezhetően jobb annak, aki pozitívan tud ránézni még a gondokra, ezt még a kutatók is ezt tapasztalták annak a felmérésnek az eredmény. A kutatás nem egyszeri, hanem nők esetében 10 éven át kísérték őket figyelemmel, a férfiak esetében pedig 30 évig. A periódusok kielemzése azt az eredményt adta, hogy akik magukat optimistának vallották az élet is kegyesebb volt hozzájuk, mert tovább is éltek.  

Nem csak ez az egy kutatás irányult erre a témára. A századfordulón is készült felmérés, amely során azt állapították meg, hogy az optimisták közel 20%-kal tovább élnek, mint a pesszimisták.

Irigylésre méltó az, aki a bajok esetén sem jajveszékel, hanem a megoldásra koncentrál. Azzal ugyanis, időt, energiát veszítünk, ha csak sajnáljuk magunkat, az elszalasztott lehetőséget. Aki ugyanis pozitív életszemlélettel rendelkezik az magára is sokkal jobban figyel. Étkezésében az egészségtudatosra törekszik, ehhez hozzátartozik a sportolás is, ugyanakkor szeretik jól érezni magukat a bőrükben, fejlődni szeretnének és ezért tesznek is. Az optimista embereket is éri stressz. Ez nem valami olyan védőburok, amelyről a feszültség is lepattan, csupán annak feldolgozása, elengedése történik másképp, mint a pesszimisták esetében.

A negatív szemléletű emberek változtathatnak életükön, felfogásukon, bár ez nagy tudatosságot és változtatni akarást jelent, de egyáltalán nem lehetetlen küldetés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)