Jump to content

Szokások, amelyek megmaradhatnak

2021. 04. 05. 19:00

A koronavírusos időszak jócskán elhúzódott. A tavaly tavaszi komoly karanténidőszak után még mindig a korlátozások jegyében telnek a napjaink.

Ezek tények, amelyeket mindenki magán érez, valamilyen mértékben minden bizonnyal. Ebben a nehéz időszakban is sokat jelent, ha optimisták, találékonyak és bizakodók tudunk lenni. Habár már mindenki várja, hogy végre maszk nélkül, a vírus előtti időszakhoz hasonló életet tudjunk élni, de kétségtelenül akad olyan tényezője a korlátozásoknak, amelyek pozitívumként járulnak az életünkhöz. Sőt csak bízhatunk abban, hogy néhány ezek közül meg is fog maradni.

Senki félre ne értse. Nem álltunk át a másik oldalra és szeretnénk, ha ez az őrület tovább tartana, azonban sosem foglalkoztunk ennyit a gyermekeinkkel, a családunkkal. Ez ugyanis az egyik pozitív hozadéka a vírusos időszaknak. Csak remélni tudjuk azt, hogy ha vissza tud mindenki menni a munkahelyére és már nem home officeban kell dolgozni, akkor is áldozunk több időt a családunkra, a gyerkőceinkre. Nemcsak azért, hogy a digitális oktatás keretén belül elkészüljenek a házi feladatok, hanem érdemi együtt töltött időt szánunk egymásra.

Nemcsak a közös tanulás, játék jelentette azt a pluszt, amit a vírus miatt otthon és együtt töltött időszak ad. Lehetőség van a mélyebb beszélgetésekre, a problémák feltárására és annak megoldásának kidolgozására is. Bízzunk abban, hogy ez a jó szokásunk akkor is megmarad, ha lecseng a korlátozás.

A legtöbben alig várjuk, hogy kiszabadulhassunk a korlátok szorítása közül. A parkok, sétányok adták azt a teret, amelyet még a korlátozás idején is használhattunk. Ha visszatér a normál életünk, akkor is jó lenne megtartani azt a szokásunkat, hogy felkeressük a természet közelségét és kihasználjuk jótékony erejét mozgásra, társas kapcsolataink építésére, fejlesztésére.

Habár a kényszer szülte, de mégis kénytelenek voltunk belerázódni a digitális világba, amely nem azt jelenti, hogy kiszakított a való világból, de lehetővé tette a tanulást és az otthonról történő munkavégzést. Sokan ennek köszönhetik, hogy még mindig van munkahelyük. Használjuk ki a lehetőségeket, de ne felejtsük el a mozgás és a természet adta lehetőségeket, vagyis élvezzük a való világot is.

Ebben a zűrzavaros világban megtanulhattuk értékelni az egészségünket, a családunkat, a barátainkat és mindezt, ami minket körülvesz. A legjobb lenne a világon, ha ez így is maradhatna. Vagyis mindenki értékelni tudná, amije van. A hála ugyanis fontos.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)