Jump to content

Szerelem tüze után

2021. 04. 20. 19:00

Volt idő, amikor érdekből, a javak egyesülése miatt házasítottak össze feleket. A fiataloknak nem volt döntési joga, beletörődve mentek bele a házasságba és mégis együtt, sok esetben boldogságban élték le az életüket.

Még két-három generációval ezelőtt is nagyon kevés volt a válások száma. Nem azért, mert mindenki annyira boldog volt a párja mellett és nem adódtak problémák sem. A világ is más volt, ez tény, de a gondok állandóan jelen vannak a környékünkön. Akkor is így volt. Abban voltak mások azok a házasságok, hogy a problémát megoldották, a válás csak nagyon ritkán volt opció.

Az emberi élet velejárója a jó és a rossz időszakok egymásutánisága. Ez járul hozzá ahhoz a fejlődéshez, amelyet egy ember megtapasztalhat saját életében és kapcsolatában. Bármennyire nem jó a rossz dolgokkal szembesülni, sokszor olyan tanításokat adnak, amelyek nélkül nem fejlődnénk.

Ma már érzelmi alapon, szerelmi kapcsolatból alakulnak ki a házasságok. A szerelem vezérel minket arra, hogy összekössük az életünket valaki máséval. A nagy szerelem megtapasztalása hajlamossá tesz arra, hogy úgy gondoljuk, ez már örökké így marad. Egymást követik a közös reggelek, nappalok és esték, majd észrevétlenül lekerül rólunk a szerelem rózsaszín lencsés szemüvege.

A nagy lángon égő, kezdeti stádiumban lévő szerelem nem éghet mindig ugyanazon a hőfokon, hiszen ez az állapot sokáig ezen a szinten nem tartható. Csitulásával azonban nem egyértelműen a kapcsolat hanyatlásához vezet, hanem ahhoz, hogy már megismertük a másikat. Tiszteljük és szeretjük egymást legalább annyira, mint ahogy magunkat is. Ekkor van reális esély arra, hogy a szerelem ápolható, fenntartható hosszú időn át. Mint ahogy arra is szükség van, hogy párkapcsolatban, házasságban is létezünk, mint egyén, de párként is léteznünk kell. Mindenki más, ennek megfelelően más gyermekkorban, neveltetésben részesültünk. Sőt egyénileg kaptunk csomagokat, amelyek könnyebbek vagy nehezebbek, de azokat cipelnünk kell. Sőt ezeknek hatása érződhet minden egyes életszakaszunkban.

Szerelem után is van élet, sőt boldog élet, de ahhoz megfelelő önismeretre és a társunk ismeretére van szükség. Fontos a kölcsönös és őszinte tisztelet ahhoz, hogy a lángoló szerelem időszakát magunk mögött tudva is képesek legyünk boldogan élni a párunkkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)