Jump to content

Stresszoldó reggelek

2021. 04. 23. 19:00

A stressz szinte mindennapos az életünkben és nem olyan, hogy alkalom adtán lepakoljuk magunkról mindenestől és megszabadulva attól minden mehet tovább boldogan.

Mivel napi szinten jelentkező problémáról lehet szó, így már attól is stresszelhetünk, hogy mindjárt stresszelni fogunk. Olyan szorongás alakulhat ki bennünk, hogy nehéz másra koncentrálni. Így nem lehet egészségesen leélni az életünket, ez bizonyos. Ám a szorongás olyan, mintha egy fal venne körül. Tudjuk, hogy a fal túloldalán vannak jó dolgok, amelyek megközelíthetők, de mégsem érjük el.

Szorongás esetén sok esetben nemcsak pszichológiai gondról van szó, hanem az már fizikailag is gátol. Tehetetlennek érzi magát az ember. Valójában a hormonok játéka ez, amelyek megakadályozzák, hogy a test nyugalma megvalósuljon. Csakhogy erre hatással lehetünk mi magunk is. Ahhoz, hogy már reggel ráhangoljuk testünket a napra és a hormonjainkat is egyensúlyba hozzuk, érdemes néhány lépést megtenni.

1. lépés: nyújtózkodás

Olyan jól esik az ágyban nyújtózkodni. Tegyük is meg minden nap. Ezzel segítjük a szervezetünket felkészíteni a nap további részére.

2. lépés: torna

Szánjunk magunkra 5-10 percet reggelente. A kellemes gyakorlatokkal bemelegíthetjük az izmokat, ráhangolódhatunk az előttünk álló napra. Nem kőkemény edzést kell beiktatni, hiszen nem az a cél, hogy a stresszhormonok szintjét megnöveljük. Sőt az csökkenteni kell, ezért egy nyugalmas reggeli torna pont arra jó, hogy ezeket a hormonokat lecsitítsa.

3. lépés: légzés

A tornánk után jöhet öt perc nyugalom, amikor belsőnkre és a légzésre koncentrálunk. Igyekezzünk ebben a kis időben kizárni a környezetet és magunkra fókuszálni. Orron beszív, szájon kifúj, és mindezt lassan.

4. lépés: reggeli

Legyen a reggelink kiadós és egészséges, így megadjuk a testünknek és a lelkünknek is azt lehetőséget, hogy meg tudjon küzdeni a szorongással.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)