Jump to content

Egészséges szokások

2021. 05. 07. 19:00

Napi rutinjaink adnak keretet mindennapjainknak, amelyeket már a gyerekeknek is megtanítunk, mert biztonságot, nyugalmat ad annak érzése, ha tudjuk, hogy mi után mi következik.

Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a napi szabályrendszerünkbe mi tartozik bele. Azt már szüleinktől elsajátíthattuk, de felnőttként olyan egyéni motívumokat is bele lehet vinni, amellyel azt gondoljuk, hogy az számunkra jó.

Emellett arra kell törekedni, hogy a jó szokások egészségünket is szolgálják. Van egy mondás, miszerint ami jó van az életben, az vagy hizlal, erkölcstelen vagy káros. Nos, nem feltétlenül így van. Az egészséges is lehet jó, ha hozzászoktatjuk magunkat. Betegnek lenni nem jó. Ugye? Márpedig számos szokásunk azzá tehet. Ha egészségtudatos szeretnél lenni, akkor az alábbiakra odafigyelsz:

#1 Jó alvás

Még mindig sokan nem hisznek ebben, de a megfelelő alvási idő nagyon is szükséges ahhoz, hogy a szervezet regenerálódni tudjon. Ez segíti ugyanis azt, hogy minden a legoptimálisabban tudjon működni.

#2 Testi egészség

Ebbe beletartozik az egészséges táplálkozáson túl a mozgás is. Bármennyire is a számítógéphez köthetőek a mindennapjaink, szükséges mozgásra ösztönözni a testünket. Önmagában az egészséges táplálkozás meg elengedő ahhoz, hogy testünk megfelelően működjön. Abban a mozgásnak is nagyon nagy szerepe van. Ezért jó, ha a kettőt együtt alkalmazzuk. Nem mellesleg az elhízás is elkerülhető és az abból fakadó minden egészségügyi probléma elkerülhető.

 

#3 Lelki egészség

A testünk akkor tud egészséges maradni, ha a lelkünk is rendben van. A kettő nagyon hat egymásra. A stressz a mindennapjaink része, amelyet nagyon nehéz kiiktatni az életünkből, ezért arra kell megoldást találni, hogy azt hatékonyan ki tudjuk magunkból űzni. Erre is megoldást adhat a sport, a mozgás, de élhetünk a hobbinknak, meditálhatunk, relaxálhatunk is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)