Jump to content

Légy nyitott és befogadó, hogy boldog tudj lenni

2021. 05. 18. 19:00

Boldogság. Egy mindenki által kergetett fogalom, amely egyénenként mást jelenthet. Nemcsak keressük, de egyenesen hajszoljuk.

Bármi is adja meg számunkra a boldogság érzését, az szinte pillanatok alatt elszállhat belőlünk. Amint megszerezzük, amire vágyunk, amint beteljesül, vele múlik el a boldogságunk is. Ez leginkább akkor igaz, ha tárgyakban mérjük a boldogságszintünket.


A pénz szükséges a boldogulásunkhoz, a terveink megvalósításához, ennek érdekében pedig a hétköznapjainkat – de akár még a hétvégéket is – a munkahelyen töltjük. A pénz boldogít, ezen kívül lehetőséget ad arra is, hogy kiegyenlítsük számláinkat. Az anyagias világban sem jelenthet boldogságot csupán az, hogy új tárgyakat szerzünk meg magunknak. A pénzen kívül a rang és a hírnév elérése is lehet sokak vágya. A boldogság azonban ennél sokkal egyszerűbben is meglelhető. Amennyiben csupán anyagi dolgokban keressük a boldogságot, addig talán oda sem figyelünk a körülöttünk történő eseményekre és a mellettünk lévő személyekre úgy igazán. Lehet, hogy csak akkor fedezzük fel ezek értékeit, ha elveszítjük azokat, vagy közel kerülünk az elvesztés állapotához.

Apróságok a boldogságig

Kizárt, hogy csak egy új, drága cipő, táska, mobiltelefon, új kütyü, autó, ház stb. okozhat boldogságot. Ha a sors rá akar világítani minket az igazi értékekre, akkor feltűnhet, hogy milyen hatalmas kincs a szeretteink jelenléte. Az, hogy át tudjuk őket ölelni. Az egészség az, amit megvásárolni nem lehet és a pénz csak némileg segíthet a gyógyításban. Amennyiben olyan szerencsések vagyunk, hogy boldog családban élhetünk, úgy ölelgessük és szeressük egymást, amíg csak lehet. Ha az egészségünk is rendben van, akkor tartsuk is azt úgy, ennek érdekében pedig tegyünk is. A saját testünk elfogadása a lelkünket is boldoggá teszi.

Egy hobbi, ami sokat ad az életünkhöz, ami a boldogság érzését kelti bennünk egy újabb örömforrás jelent. Érdemes kihasználni és élni vele.

Mindenki életében vannak sérelmek, sebek, amelyek begyógyultak. Ha pedig gyógyulófélben vannak, akkor a megoldásra, a feldolgozásra koncentráljunk. Akár külső segítség bevonásával meg kell azt oldani ahhoz, hogy ne csak eltemessük magunkban, hanem végleg fel is dolgozzuk.

Legyenek elérhető és megvalósítható céljaink, amelyek megvalósítása örömmel tölthet el. A célok nemcsak életigenlést adnak, de motiválnak, feltöltenek erővel, energiával.

A boldogság mindenütt jelen van, csak észre kell vennünk. Ezt megadhatja a napsütés, a virágok illata, színe, egy szivárvány látványa, igazából bármi. Ehhez azonban kellően nyitottnak kell lennünk, hogy fel is fedezzük.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)