Jump to content

Egyedül, de nem magányosan és boldogtalanul

2021. 06. 08. 19:00

Mások azt várják, hogy körülöttük csendesedjen le minden. Aki aktív családi életet él, akár kicsi, akár nagyobb gyerekek társaságában, az igenis vágyhat a csendre és a nyugalomra.

Senki sem önző és egoista akkor, ha vágyik a nyugalomra. Máshogy gondolkodhat az, akinek magánélete ennél jóval csendesebb, mert egyedül él. Egyáltalán nem biztos, hogy unalmas ez az élet, de tény, hogy egy nagyobb család több feladatot is ad. Az egyedül élők érezhetik úgy, hogy haszontalanok. Az introvertált, befelé forduló személyiségek talán könnyebben élik meg ezeket a pillanatokat, de van az a pont, amikor egyedül már túl egyhangúvá kezd válni az élet. A pandémia ideje alatt ez sokakban felerősödhetett, de még csak járvány sem szükséges ahhoz, hogy megkérdőjelezzék fontosságunkat.

Természetesen nem szabad hagyni, hogy a negatív érzések és gondolatok túlságosan elrugaszkodjanak a valóságtól és állandósuljanak az életben. Persze, rossz időszaka mindenkinek lehet, és az egyedüllét ezt csak tovább fokozhatja, azonban muszáj megküzdeni a saját mumusainkkal. Ahhoz, hogy egyedül élve is hasznos tagjának érezze magát valaki, az szükséges, hogy a saját életében rendet tegyen. A szó szoros értelmében igaz ez. Néhány pont betartása segíthet ebben.

 

Kütyük

Napi szinten használjuk a telefonunkat, a laptopunkat. Ezek nagyon sokak esetében nemcsak a szórakozásban segítők, hanem munkaeszközök is. Nemcsak a dolgozóasztalon, a munkahelyen érdemes rendet tartani, hanem ezeken kütyükön is. Töröljünk rossz minőségű, semmitmondó, a rossz múltat idéző fotókat, videókat. A felesleges programok, mappák, dokumentumok csak foglalják a helyet. Ahogy időnként a ruháink között is szelektálunk, így érdemes cselekedni a technikai eszközök terén is.

Szekrény

Apropó, ruhák. Fent említettük, hogy időnként a ruháinkat is át kell nézni. Mi az, ami hordható és fogunk is viselni? Mi az, ami csak a helyet foglalja? Ne gondolkodjunk túl sokat. Amelyik darab legalább 5 éve nem viseltünk, azt szinte biztos, hogy ezután sem fogunk, tehát nyugodtan mehet a gyűjtőbe. Ezeket a ruhákat eladhatjuk, továbbadhatjuk valakinek, akinek szüksége lenne rá. Akár jótékonykodhatunk is.

Internet helyett

Manapság már mindenféle szórakozási lehetőséget biztosíthat az internet, a közösségi oldalak pedig azt a látszatot kelthetik, mintha aktív társadalmi életet élnénk, de felejtsük el. Ha nem is tudjuk és akarjuk az életünkből ezt a szegmenst törölni, akkor is igyekezzünk az igazi életben tartózkodni. Az idő egyre jobb, a korlátozásokat feloldották, így irány a természet.

 

Terv a jövőbe

Ahogy ma oly divatos megfogalmazni, készítsünk bakancslistát. Olyan megvalósítandó tervek összessége ez, amelyeket a közeljövőben meg szeretnénk valósítani. Legyen az egy vágyott úti cél, vagy akár egy iskolába való beiratkozás, egy új hobbi megtalálása.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)