Jump to content

Energetikai központjaink, a csakrák

2021. 06. 09. 19:00

Csakra. Egy szó, amit gyakorta hallhatunk, magunk is emlegethetünk annak ellenére, hogy teljesen tudatában lennénk miről is van szó, mi is az. Te tudod, hogy mi a csakra?

Nevezhetjük a test energiaközpontjainak az ember 7 fő csakráját. A 7 csakrát számokkal illethetjük, de az elhelyezkedésük alapján is nevet kaptak:

  • gyökércsakra,
  • szex~,
  • köldök~,
  • szív~,
  • torok~,
  • homlok~,
  • korona~.

A hét csakra olyan pszichikai központ, amely kapcsolatban áll a test más részeivel és ezek által tudunk hatékonyabban gazdálkodni az energiánkkal. Mindez arra is utal, hogy az emberi test jóval több annál, mint biológiai lény, amelyik csontokból, izmokból áll. Természetesen mindez nagyon fontos, de van, ami a szemnek láthatatlan, attól még ez létező. A csakrákból eredő energia szabályozza a testünket és az életfunkciókat is. A helyes működéshez szükség van arra, hogy mind a 7 megfelelően működjön. Ha mégsem működik, vagy valami blokkolja, akkor oldás és tisztítás szükséges az adott csakra esetében.

A gyerekek esetében fontos szempontnak tartjuk a korukhoz mért fejlődést. Ugyanúgy szükséges a rezgéseinkre figyelni, mert a lélek csak ezáltal képes magasabb szintre eljutni.

Energetikai központok

Gyökércsakra (7): a hátgerinc alsó végén található, amelynek színe a vörös. A harcra vagy a menekülésre késztet.

Szexcsakra (6): nevéből adódóan is a nemi szerveknél van, narancsszínnel jelölik. Nemcsak a szexualitásra, a kapcsolatainkra van hatással, hanem a kreativitásunkra is.

Köldökcsakra (5): sárga színnel jelölik és az erő, az érzékenység energiaközpontja, amely a gyomornál található.

Szívcsakra (4): a zöld színnel jelölt csakra a szívnél található, amely kapcsolatban van a szívvel, a vérrel, a vérkeringéssel, hatással van az immunrendszerre is.

Torokcsakra (3): színe a kék és egyértelműen a toroknál helyezkedik el, ezáltal a tüdőt, a légzést irányítja, valamint a kommunikációt.

Homlokcsakra (2): nevezik még harmadik szemként is, talán így is ismert. Színe a különleges kék, az indigókék. A homloknál helyezkedik el. Befolyásolja az idegrendszert és azt, hogy milyen lélekkel rendelkezünk.

Koronacsakra (1): ezen keresztül tudunk a magasabb erőkkel kapcsolódni. A színe meghatározhatatlan, de mégis megpróbálnánk, akkor talán lilás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)