Jump to content

Ha szükség van lelki támogatásra

2021. 08. 09. 19:00

Habár nyár van, a nyaralások, napsütés ideje, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki élete a boldogságban lubickol. Az élet nem a nyárhoz igazítja a boldogságot.

A boldogság lehetősége bennünk van és egyáltalán nem a pénzhez köthető és nem a tárgyakhoz. Ha megromlik egészségünk, ha egyedül vagyunk annak ellenére, hogy társra és szerelemre vágynánk, akkor a pénz nem ad igazi boldogságot. Ilyen esetekben kell valami, ami feltölti a lelkünket. Amikor nincs körülöttünk senki bölcs, akkor jól jöhetnek olyan személyek tanácsai, akik hatottak a korra, a világra. A Dalai Láma ilyen lehet.

„Az emberi boldogság és az emberi megelégedés végül önmagadból kell, hogy kiinduljon. A végső megelégedés eljövetelét hiba a pénztől vagy egy számítógéptől várni.”

„Az egyik legnagyszerűbb emberi tulajdonság az intelligencia, ami által képesek vagyunk megítélni, hogy mi van ránk jó hatással, és mi az, ami káros. A negatív gondolatok és érzések tönkreteszik ezt a különleges tulajdonságot, és gyakran romboló erejük áldozataivá válunk. Fel kell ismernünk, hogy az igazi ellenség nem rajtunk kívül keresendő, hanem önmagunkban.”

„A valódi béke az, amikor az elménk napi 24 órán át mentes a félelemtől és a szorongástól.”

„Mindannyian csak turisták vagyunk ezen a bolygón. Senki nem él itt örökké, legfeljebb egy évszázadot maradhatunk. Így aztán, amíg itt vagyunk, jobb, ha megpróbálunk értelmesen, hasznosan élni, jó szándékkal lenni egymás iránt. Akár csak néhány esztendőt, akár egy teljes évszázadot töltünk itt, igen sajnálatos és szomorú dolog lenne, ha arra fordítanánk a rendelkezésünkre álló időt, hogy rontsuk, nehezítsük egymás életét. Hogy súlyosbítsuk azokat a terheket, amelyeket a többi földlakó, emberek és állatok viselnek, hogy tönkretegyük a környezetet. Erre a kis időre legalább viseljük jól magunkat.”

„Ha egy helyzet, vagy probléma orvosolható, akkor nem kell miatta aggódni. A legegyszerűbb lépés egy adott helyzet megváltoztatásához, ha a megoldást keressük. Így a legtöbb energiánkat a pozitív végeredmény elérésére fordítjuk, nem pedig a problémára. Viszont ha egy adott szituációra nincs megoldás, akkor sem érdemes rágódnunk rajta, mert úgysem tehetünk az ügy érdekében semmit. Ebben az utóbbi esetben, minél előbb elfogadjuk a tényt, annál hamarabb megszabadulunk a probléma súlyától.”

„Csak két nap van az évben, mikor semmit sem tehetsz. Az egyik a tegnap, a másik a holnap. Tehát csak a ma a megfelelő nap arra, hogy szeress, hogy higgy és elsősorban, hogy élj!”

„A buddhizmus szerint a gondolataink és érzelmeink vadak és engedetlenek, mert a megszelidítésükhöz hiányzik belőlünk a mentális fegyelem. Ennek eredményeként ők irányítanak minket, és nem mi őket. Éppen ezért meg kell fordítani a folyamatot, amihez a meditáció a kulcs.”

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)