Jump to content

Ideje semmit tenni?!

2021. 09. 22. 19:00

Testünkön tapasztaljuk az ősszel járó változásokat, amelyek egy jó részének nem örülünk. A hűvösebb és nyirkosabb időjárás, a napos órák folyamat csökkenése cseppet sem örömteli.

Kerti munka bőven adódik ősszel, de ha az kész, vagy nincs is kert, akkor jöhet a pihenés. Az aktív és javarészt szabadban töltött napoknak vége. Egyre inkább vágyunk az otthonunk melegére.

Úgy érzed, hogy erőd elhagy? Még csak tavasz sincs, ha a tavaszi fáradtság telepedett volna rád? Akkor miért vagy mégis fáradt?

Ha nem hatna ránk ennyi inger, talán nagyobb összhangban lennénk a természettel is. Ez azt jelenti, hogy azt a ritmust követnénk és valamennyire tesszük is. Ilyenkor már begyűjtöttük a terméseket, learattunk, a raktáraink feltöltve amennyire csak lehet. Itt az ideje annak, hogy lecsendesedjünk és átadjuk magunkat a pihenésnek. Persze, emellett el lehet gondolkodni azon, hogy mi volt ebben az évben, milyen volt. Pihenés közben ugyanis akár még a megoldást is megtalálhatjuk egyes problémákra. Év végéig még van idő lerendezni a megoldatlan ügyeket.

A tél jelenti a pihenés időszakát, ugyanakkor ősszel már megélhetünk olyan történéseket, amelyek elveszik az energiánkat.

Az amúgy is túlhajszolt életünkben meg kell ragadni minden pillanatot arra, hogy magunkra koncentrálva tényleg pihenni tudjunk. Nem jelenti azt, hogy tétlenek vagyunk. Szelektálunk, átalakítjuk, amit szükséges.

Gyötör a lelki ismeretfurdalás, mert a pihenésre szenteltél időt? De mégis ki foglalkozzon a testeddel és a lelkeddel, ha nem te magad? Kívülről tűnhet úgy, hogy semmit sem csinálsz, de valójában energiát termelsz és gyűjtesz. Ha képes vagy lecsendesedni ebben a tébolyult világban, akkor azt a tested is meghálálja. Az öngyógyító folyamatok beindulnak és megerősítenek abban, hogy az ősszel megjelenő tipikus betegségeket a leghatékonyabban elkerüld.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)