Jump to content

Önismeret és önfejlesztés önmagaddal

2021. 10. 27. 19:00

Szeretnéd megismerni magad? Úgy érzed, hogy erre van szükséged, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá megismerésedhez? Most ebben segítünk.

Bizonyos érettség és sok-sok tapasztalat szükséges ahhoz, hogy megismerjük saját magunkat. Az önfejlesztés is azt jelenti, hogy minél jobban tisztában legyünk önmagunkkal, határainkkal, amelyekbe beletartoznak az erősségek és gyengeségek is.

Na jó, ez mind szép és jó, de már csak az a kérdés, hogyan induljon el az ember önmaga megismerése útján?

 

Az önfejlesztésben segíthetnek…

Online kurzus

Ugyancsak el sem kell otthonról indulni ahhoz, hogy fejlesszük önmagunkat. A pandémia idején még nagyobb keresettséget kaptak az online kurzusok, amelyek jó megoldást kínálhatnak az otthoni tanulásra. Érdemes szétnézni, hogy találunk-e olyan kurzust, amelyben tovább fejleszthetjük önmagunkat.

Tréningek, kurzusok

Természetesen nemcsak otthon és online módon van lehetőségünk az önképzésre, hanem tréningek és workshopok rendelkezésünkre állnak. Nemcsak önmagunkat, de másokat is megismerhetünk és szélesíthetjük baráti körünket is.

Podcast

Nemcsak divatos kifejezés, hanem hasznos megoldás lehet önmagunk jobb megismeréséhez. Otthonunkat sem kell ehhez elhagyni, ráadásul rendkívül jó szórakozást, időtöltést jelenthet, amelyet legalább annyira lehet várni, mint egy szórakoztató műsort a televízióban.

Appok

A telefonunk mindig velünk van. Miért ne lehetne rajta valami olyan is, ami az önfejlesztésünkben is segíthet? A különböző jóga alkalmazások mellett a meditációs appok is. Szóba kerülhet a Headspace vagy a Lumosity

Könyvek

Interneten kutakodva és ezzel a kulcsszóval keresve többféle könyvre találhatunk. Érdemes beszerezni ezekből többet. Nem elég csak beszerezni, olvasni is kell ezeket. Minden elfogultság és csak a Libri webshopjában kutakodva is sok érdekességet találhatunk. Ebben az a jó, hogy hasznosan fordíthatunk magunkra időt, amely nemcsak megnyugtat, de a fejlődésünket szolgálja, a gondolatainkat, a jövőről alkotott képet mutathat.

Internet és újság

Ha már az olvasásnál tartunk, akkor ez célirányos magazin, akár online formában is sok mindenre rávilágíthat. Az online tanulás egyik remek módja.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)