Jump to content

A szürke hétköznapok ellenszere

2021. 11. 06. 19:00

Azt el kell fogadnunk, hogy az életünket nem ragyoghatja be mindig napfény. Nemcsak azért, mert rossz dolgok történnek velünk, hanem azért is, mert minden olyan megszokott.

Napi rutin szerint éljük életünket, amelyen már túl sokat nem kell gondolkodnunk és meg is nyugtat, ugyanakkor éppen ez a kiszámíthatóság okozhat bennünk nyomasztó unalmat is. Irigyeljük azokat, akik unatkoznak, mert számunkra ez majdcsak ismeretlen fogalom? A kiszámítható mindennapok pedig kezdenek fojtogatni? Ideje színesebben látni.

 

Adjuk fel néha a reggeli rutint

Megszokások mentén éljük a napjaink nagy részét, de ha ez már kínzóan unalmassá kezd válni, akkor ideje felrúgni kicsit a szabályokat. A legjobb, ha már a reggelt másképp indítjuk. Kómás ébredés után hasonló kávékészítés és fogyasztás? Csináljuk másképp! Ha futni nincs időd, se túl sok kedved, egy kis otthoni mozgással felpörgetheted magadat. Ha nincs udvar, se erkély, akkor szellőztetés mellett is végezhetünk néhány nyújtó, bemelegítő gyakorlatot, amely felpezsdíti a reggelünket. Egy frissíti zuhany után üdébbnek érezhetjük magunkat.

Tervezgessünk

Akár már a jövő évi nyaralásról is szó lehet, de egy őszi túrázás sem árthat. A lényeg, hogy kezdjünk el tervezgetni egy utat. Lehet rövidebb vagy hosszabb idejű, de a lényeg, hogy kiszakadjunk legalább gondolatban a mindennapi mókuskerékből. Ha nincs család, akivel együtt lehetne ezt megtenni, akkor érdeklődjünk barátoknál, hogy kinek lenne kedve velünk tartania?

Rendezkedjünk

A közvetlen környezetünk is nagy hatással van ránk. Bármennyire is szeretjük otthonunkat, a berendezési tárgyainkat, olykor a megszokottság rémisztő hatással lehet ránk. Ami egykor megnyugtató közeget jelentett, az mostanra unalmassá válhat. Nem kell mindent lecserélni és újat venni. Elegendő, ha egy kisebb átrendezéssel bolondítjuk meg környezetünket. Ha már úgyis átmozgatunk néhány bútort, akkor lehet selejtezni is. Amire nincs szükség, attól érdemes megszabadulni. Ha már ilyen rendezkedésbe kezünk, akkor egy alaposabb takarítással csak tisztaságot varázsolhatunk. Ez megnyugtató a léleknek és üde látvány a szemnek.

 

Változtassunk

Az unalmas mindennapokba muszáj belecsempészni olyat, ami visszaadja az életkedvünket. Ez olykor tárgyiasítva esik a legjobban. Egy új ruha, cipő, de bármi jelenthet örömöt okozhat. Sőt egy új frizura, a minikűrös meglátogatása vagy egy frissítő masszázs is feldobhatja az életkedvünket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pexels)