Jump to content

Hosszú a január? Segítsd át magad rajta!

2022. 01. 04. 19:00

Sokak nevében írom azt, hogy a karácsony az év legszebb és legvártabb ünnepe. Már hetekkel korábban megkezdődhet a készülődés és ez a lélekre is igaz.

Csakhogy a karácsonyi idillikus hangulatát már magunk mögött tudjuk és ha nagy reményekkel is vágunk bele 2022-be, vár ránk egy hosszú és valószínűleg hideg január. Az év első hónapját úgy éljük meg, mintha az a végtelenségig tartana. Az ünnepek után lecsendesedve, a munka és a tanulás világába visszacseppenve úgy érezhetjük, hogy a napok hosszúak, de a napos órák száma egyáltalán nem az. Még mindig uralkodó a korán sötétedés, a hideg és csapadékos időjárás. Mintha nem lenne semmi kapaszkodó a januárban és a maga 31 napjával úgy érezzük, mintha soha nem lenne vége. Akkor sem az a megoldás, hogy magunkba roskadjunk. Találjuk meg azt, ami melegséget csempész az életünkbe ezekben a napokban is.

 

Meleg fürdő

Nap végén jól esik akár a zuhany is, de ha úgy érzed, hogy ennél jóval több kényeztetésre van szüksége a testeden kívül a lelkednek is, akkor egy kényeztető fürdő bizonyára jót tehet. Amíg élvezed a meleg vizet, felrakhatsz az arcodra egy pakolást, szólhat kellemes zene és a kád környékét körbe rakhatod gyertyákkal. Extra kényeztetés kívül és belül.

Gyertya

Ha már említettük a fürdőzésnél a gyertyát és az ünnepek alatt is része volt a hangulat megteremtésében, miért ne szolgálhatna továbbra is? A karácsonyi gyertyákból talán már nem is maradt, úgyhogy vásárolj színes és illatos darabokat, hogy az otthonodba hangulatot és melegséget csempésszenek januárban is.

 

Forróság a bögrében

Forrócsoki, tea, forralt bor is kerülhet abba a bögrébe. A lényeg, hogy élvezd az ízeket és a melegséget, ami átjárja a testedet és ezáltal hat a lelkedre is.

Vastag ruházat

Már rég előkerültek a vastagabb, őszi és téli viseleteink. Azonban nemcsak a hétköznapi viseletünkben kell megjelennie a melegebb holmiknak, hanem az otthoni és a hálóruhákban is. Viselj meleg köntöst, zoknit, pizsamát, hálóinget.

Kuckózás extrákkal

Már ősszel előkerülhettek a melegebb textíliák az otthonodban. Fűtés mellett is jól jöhet egy vastagabb pléd, hiszen kényelmesen elhelyezkedve a könyvolvasás hamar vacogóssá válhat. Ekkor válik csak igazán fontossá egy takaró szerepe. A csendes mélázás, de még akár a kanapén való munka is jobban esik, ha nem fagy össze az ember.

Utazás és/vagy tervezés

Nincs lehetőséged elutazni melegebb vidékre? Ha azonban nyáron ez a terv, akár már most nekiülhetsz annak, hogy tervezz. Találd ki az úticélt, keresd meg hová mennél szívesen, mit enged meg a pénztárcád. A tervezgetés, a kutakodás is felmelegíthet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)