Jump to content

Nem rendel az orvos? Gyógyítsd magadat!

2022. 01. 09. 19:00

Az élettel együtt jár a természetes öregedés és vele együtt a betegségek is megjelenhetnek. Mit csinálunk, ha betegek leszünk?

Senki sem szeret beteg lenni, vagyis attól minél hamarabb szeretnénk megszabadulni. Emiatt orvoshoz fordulunk vagy vény nélküli gyógyszerekre bízzuk magunkat. Ha nem komoly a baj, de érezhetően nem stimmel valami az egészségünkkel, akkor érdemes pár olyan öngyógyító mechanizmust megtanulni, amellyel lehetővé tehető a fájdalomcsillapítás és a gyógyítás is.

Ahogy mondani szokták: minden fejben dől el, ezért bármilyen panaszunk is van, érdemes arra máshogy tekinteni. Az önismerettel, a problémák gyökerének feltárásával akár maga a betegség is megszüntethető anélkül, hogy orvoshoz kellene fordulnunk.

Az öngyógyító módszerek természetesen nem oldanak meg mindent, de sok esetben nagyon hatékonyak lehetnek abban, hogy az egyes betegségek lelki hátterét felismerjük.

 

Beszéld meg magaddal!

Ahelyett, hogy azt a kérdést intézed az univerzumhoz, hogy „Miért én?”, azaz miért pont neked fáj itt vagy ott, inkább beszélgess magaddal, vagyis azzal a testrészeddel, ahol panaszod van. Mindezt megteheted hangosan (célszerű akkor tenni, ha egyedül vagy, nehogy még bolondnak is nézzenek) és magadban is elbeszélgethetsz magaddal.

Meditálj!

Ahhoz, hogy meghalld magad, próbálkozz meg a meditáció módszerével. Az elején érdemes irányított meditáción keresztül megismerkedni ezzel a belső utazással. Lehet, hogy csak azt fogod érezni, hogy lecsendesedik az agyad, lenyugszol. Ha mindent úgy teszel, ahogy mondják, ez ennél sokkal többet fog jelenteni a későbbiekben. Ehhez is gyakorlásra van szükség.

A meditálás azt is jelenti, hogy tudatosan figyelned kell a légzésedre is, amely kitisztítja a fejet és a lelket is, megszabadulhatsz a feszültségtől, ugyanakkor összekapcsolhatod a jógával is, így még a testedet is megmozgatod.

Szerencsére nem vagy magadra hagyva, hiszen az interneten számos videót találhatsz ebben a témában és megtalálhatod a neked valót.

Használd az agyadat!

Ugyancsak kereshetsz segítséget az agykontrollhoz. Ez a módszer azért nagyon jó, mert pusztán a gondolataiddal képessé válsz arra, hogy ellazítsd magad és ezáltal arra is esélyed lesz, hogy uralkodni tudj a stressz, a fájdalom és a betegség felett.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)