Jump to content

Mit mutatsz magadból és mi vagy valójában?

2022. 02. 08. 19:00

Gyors a világban történő változás és erre reagál minden egyén is. Óhatatlanul alkalmazkodik ehhez az életünk és ez vált mára természetessé. Hajtjuk a mókuskereket, a pénzt és a megálmodott jövőnket.

A pénz hatalmat, biztonságot és lehetőségeket nyit meg az ember előtt, de azt is tudjuk, hogy csupán néhány papírból vagy fémből készült tárgy nem uralkodhat az életünk felett. Mégis jó érzés, ha a meggürcölt pénzből meg tudjuk valósítani kisebb vagy nagyobb álmainkat. Sőt egy nehezebb nap, időszak után olyan jó meglepni saját magunkat valamivel.

Egy nő számára a nőiség fenntartása nem csupán esztétikai kérdés. Annak hátterében sokkal inkább lelki gyökerek vannak, amely visszaadja vagy megtartja önbecsülésünket, magabiztosságunkat. Az önazonos megjelenés jobb közérzetet ad és ez bizony meg is látszik azon, hogy lépünk ki az utcára az emberek közé.

Tévedés ne essék! Ez nem azt jelentim, hogy csakis drága, a kifutókon éppen megjelenő neves márkák darabjaiba bújva érhetjük el. A fontos csupán az, hogy a viseletünk visszaadja azt, amik vagyunk, azaz tudjunk azzal azonosulni, hozzánk illő legyen.

Hogy miért?

Ha elfogadjuk és szeretjük magunkat az olyan külső réteget ad nekünk, amelyet mások is látnak és sokkal tetszetősebbé válunk. Egyszerűen süt rólunk az a balansz, amely a külcsín és a belsőnk közti egyensúly megvalósulása okoz.

Csakhogy sokan bújnak álarc, maskara mögé.

Nagyon sokan igyekeznek megfelelni a legmodernebb trendeknek, kínosan ügyelnek a legapróbb részletekre és ez nemcsak a ruhatár összeállításában, hanem a frizurában, manikűrben, kiegészítőkben is megmutatkozik. Ugyanakkor az egyéniség hangsúlyozására, a saját egyediség megmutatására is nagy a törekvés. Mindeközben eltűnhet ezek mögött maga az ember.

Az élet és saját magunk sem csupán ennyi: néhány ruhadarab, kiegészítő és pampuc. Ha mégis megállunk itt és mindez elégedettséget okoz, akkor ki kell mondani, hogy sekélyes az életünk. Ez egy felszínes, kifelé mutogató élet, amelyben elnyomjuk önmagunkat tudatosan vagy tudattalanul is.

Honnan tudom mindezt? A legtöbben megélünk olyan pillanatokat, amikor nem találjuk saját magunkat. Ebbe éppúgy beletartozok én is, mint bárki más. Ilyen állapotunkban pedig a legdivatosabb ruha is csak egy bőrt takaró anyagdarab. A smink is csupán a bőr pólusait eltömítő anyag, amely eltakarja valódi énünket.

A belső és a külső közti összhang adja meg azt a sugárzót „én”-t, akit a külvilág is szépnek lát. Ehhez pedig elengedhetetlen testünk elfogadása, sőt, szeretete.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)