Jump to content

Ha a cél a tiéd és nem másé

2022. 03. 20. 19:00

Ha igazán akarsz valamit, azért küzdeni fogsz. Persze, még így is esély van arra, hogy minden igyekezet ellenére sem sikerül megvalósítani a tervedet.

Érdemes leírni a céljainkat és az ahhoz vezető lépéseket is. Ezek leírása láthatóvá teszi azt, hogy mit szeretnénk elérni, és már nem csak álom szintjén működik. Az álmok olyanok, amelyek minket megmozgatnak, vágyunk rájuk, de bekövetkezhet az is, hogy a nézetünk módosul, érdeklődést vesztünk iránta. Sőt vannak olyan célok, amelyeket igazából nem is igazán akarunk és idővel szinte meg is utáljuk. Mégis van, hogy olyan makaccsá válunk és ragaszkodunk az elképzeléseinkhez. Akkor is, ha azóta megváltoztak a körülmények. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan célok, amelyeket nem is mi magunk szeretnénk elérni, csupán engedünk a kívülről érkező nyomásnak. Ha nem is a te vágyad, vagy nem is igazán akarod, akkor mégis miért nem engeded el?

 

Helyette…

Bizonyára kelleni fog néhány pofon és próba mire rájössz, hogy nem élheted más életét és a mások által megszabott életet. Bármit is szeretnél elérni, abban nincs köszönet, ha csak azért teszed, hogy másnak megmutasd. Keress magadnak olyan álmot, amely tényleg a tiéd. Hidd el, hogy abba sokkal jobban összpontosulni fog minden erő. Ráadásul olyan előnyben leszel, amelyet csak akkor érhetsz el, ha a te gondolataid mentén haladsz. Mert a te álmodat te tudod, te érzed és a lépéseket is magad fogod megtenni.

Ami hiányzik az olyan álmokból, amelyet elvárások miatt akarsz megvalósítani: az a szenvedély. Sosem fogod olyan elánnal belevetni magad valamibe, amit nem élsz át úgy isten igazán. Ha nincs szenvedély és tűz, ami előre visz, nagy valószínűséggel el sem visz a célig.

Hiába a te álmodat hajtod, olyan illúziót ne kergess, hogy egyenes út vár a megvalósításig. Minél nagyobb egy terv, annál nagyobb lehet a kockázat, a munka, a bukás lehetősége, a kétely. Bizony, az álmok megvalósítása vért és verejtéket kívánhat, és nem árt egy nagy adag szerencse sem. És igen, munkába kerül, hogy bármit

A céljaid megtervezésekor vázold fel a kis lépéseket, amelyek elvisznek a sikerig. Ne akarj mindent és azonnal. Az apró lépésekből lesznek a nagyok, úgyhogy ne hagyj ki egyet sem és ne türelmetlenkedj!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)