Jump to content

Unod a mérgező emberek közelségét? Üldözd el!

2022. 04. 11. 19:00

Sokfélék vagyunk mi emberek és személyiségünkben, viselkedésünkben is nagy változatosságot mutatunk. Vannak körülöttünk mérgező személyek.

Naponta több emberrel találkozhatunk és mindegyikük más és más. Egyesek közelében jó lenni, míg mások valamilyen láthatatlan csatornán is elszívják az energiánkat. Ha mellettük vagyunk, akkor nem érezzük jól magunkat. Vagy a hangulatunkon mutatkozik meg mindez, vagy pedig fáradtabbak, kedvetlenebbé válunk. Ha már felismerjük, hogy kik azok, akik ilyen hatással vannak ránk, akkor már csak egy hatékony technikát kell találni arra, hogy védekezzünk ellenük.

Létezik egy jó módszer, amelyet bevethetünk mérgező személyekkel szemben. Megoldást lehet, hogy nem ad, de legalább egy határt lehet húzni, hogy az ilyen típusú emberek negatív hatását megfogjuk.

A mérgező, nárcisztikus személyeket lényegében mi magunk tápláljuk azzal, hogy a közelünkbe engedjük őket és meghallgatjuk. Van, hogy muszáj együtt lennünk lennünk velük, mert valami összeköt (munka, vállalkozás), de hosszú távon akár a fizikai betegség megjelenéséhez vezethet, ha folyton a mérgét esszük, az energiánkat szívja.

A grey rocking, vagyis a szürke kő technika azt jelenti, hogy egyszerűen nem tápláljuk ezeket az embereket. A nárcisztikus és mérgező személyek ugyanis abból nyerik mástól az energiát, hogy extra érzelmeket váltanak ki: ez lehet düh, harag, zaklatottság. Amit tesznek, mondanak, magukra terelik a figyelmet és generálják a feszültséget, amely egyfajta energia. Ez élteti őket. Hosszú távon számukra energiaforrássá válunk a mi kárunkra.

Ezzel a módszerrel élve nem hívjuk fel magunkra a figyelmet, unalmasnak tűnünk. Olyannak, akivel nem érdemes beszélgetni, nem érdemes még csak meg sem közelíteni. Láthatóan semmi plusz energiával nem rendelkezünk, amelyet le tudnának szívni. Természetesen mindez csak álca. Ha felvesszük ezt a stílust, akkor úgy tűnünk, mintha nem lennének érzéseink. Megközelíthet a mérgező személy, de egyszerűen nem tud eljutni hozzánk, mert mindemellett megtartjuk a határokat.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy arckifejezésünk nem tükröz érzelmeket, kerüljük a szemkontaktust, unalmas hangon, egy-egy szóval reagáljunk bármire is, azt is monoton hangon. Ezt a technikát akár írásban is lehet alkalmazni: például kerülöd a mondatvégi írásjelek használatát, nem terjengősen reagálsz, nem vagy alig használsz emojikat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)