Jump to content

Használd, amit a természet önzetlenül ad

2022. 05. 08. 19:00

Kiégtél a munkában? Leszívta az energiádat a hétköznap és a megszokott közeged? Vigyél bele valami megnyugtatót és természeteset!

Nem tudom, ki hogyan van vele, de a természetben tett séta engem mindig megnyugtat. Külön-külön is megnyugtató a természet közelsége és a séta, mint mozgásforma is. Mégis együttesen olyan energiát kapok ajándékba, pusztán azzal, hogy kihasználom ezeket az előnyöket, amelyet talán más honnan ilyen nagy dózisban nem lenne módom begyűjteni.

Az embernek is természetes közege kellene, hogy legyen az erdő, a természet. A városokba való költözés mindennek lehetőségét kicsi kertekre, parkokra, külvárosi területekre csökkenti. Ahhoz, hogy a fákat, az erdő közelségét élvezhessük, talán még utazni is szükséges. Mégis azt tanácsoljuk, hogy ha minden pihenés ellenére is azt érzed, hogy nem vagy megfelelő energiaszinten, akkor érdemes lehet a természet erejét kihasználnod.

Talán most felhúzod majd a szemöldöködet, de a fák ölelgetésével is sokat töltekezhetsz. Megnyugvás és töltekezés érzése keríthet hatalmába, ha néhány percet arra áldozol, hogy körbe fogd egy fa „derekát”. Még nagyobb dózisban juthatsz ezekhez, ha egy egész erdőt használsz erre.

 

Erdőfürdő

Az erdők olyan energiával teli pontok, amelyek mentális és fizikai egészségünkre nézve is jó hatással vannak ránk. Nem véletlenül érezzük magunkat jól túrázás, kutyasétáltatás, erdőben folytatott sportolás után. Hiába fáradunk el fizikailag, mégis valami ilyen pluszt kapunk, amely mentálisan is pozitívan hat ránk.

Az erdőfürdőt Japánban találták ki, amelynek az a lényege, hogy lassú séta során teljes mértékben magunkra és a természetre koncentrálva mozogjunk. Hatással vannak ránk az illatok, a színek, a hangok, a látvány. Kit mi mozgat meg jobban, de a növények által láthatatlan módon kibocsátott illóolajok akkora hatást gyakorolnak ránk, hogy még a betegségek is gyógyulhatnak. Aki nem beteg, az pedig pusztán csak feltöltődik.

Ez az a természetes kezelés, amelyet nem lehet túladagolni és receptre íratnánk fel kicsinek, nagynak, idősnek, fiatalnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay | videó: https://www.youtube.com/watch?v=ttr3ElVvlTw)