Jump to content

Egyedül: használd ki a magaddal töltött időt

2022. 05. 25. 19:00

A kapcsolataink alakítása függ tőlünk is, ugyanakkor nem árt ahhoz jókora szerencse és egyéb tényezők is alakíthatják.

Mindezek függvényében is érezhető, hogy nem is olyan egyszerű jó emberi (akár szerelmi) kapcsolatot létesíteni.

A szingliség nem biztos, hogy választott életforma. Az élet is alakíthatja így. Ahelyett azonban, hogy belesüppednénk önmagunk sajnálatába, az egyedül töltött időt is ki lehet élvezni. Amiért jó ez az időszak:

 

Megismerheted önmagadat

Bizony, sokan beleragadnak egy olyan kapcsolatba, amely egyáltalán nem épít senkit, de a szokás hatalma mégis egymás mellett tartja őket. No, meg talán az egyedülléttől való félelem is. Aki azonban mer kilépni, az az önismeret útjára is lép. Újra megismerheted és megszeretheted magad. Több idő is jut arra, hogy magadban, magaddal legyél. Ez az időszak rámutathat arra, hogy hol hibáztál, ugyanakkor arra is, hogy miben vagy erős.

A jövő

A tartósabb egyedüllét során több idő jut magadra és a gondolkodásra, így talán az is körvonalazódik, hogy mire vágysz, mit szeretnél elérni. A szingliség természetesen nem egy és ugyanaz, mint a magány. Sőt kiterjedt baráti kapcsolattal rendelkezhetsz, de mégis érdemes magadra maradni többször annak érdekében, hogy kitisztuljon a tudatod.

A barátok

„Azért vannak a jó barátok,…”, hogy örömödet, bánatodat megoszthasd velük és fordítva. Talán, amíg párkapcsolatban voltál, elhanyagoltad őket, de most esély van a kiengesztelésükre, meghallgatásukra. Lehet, hogy ők figyelmeztettek arra, a kapcsolatod nem az igazi. Most már, hogy ez be is igazolódott, keresd fel őket minél gyakrabban.

 

Belső után a külső

Az egyedüllét során lehetőséged van a lelkedet rendbe tenni. Akár szakember segítségét is igénybe veheted, ha úgy érzed, hogy az elakadásod túlnőtt rajtad. Ezzel párhuzamosan azonban a testedre is fordíts időt. Ne csak a ruházkodásban, hanem mozgásban is. Akár a barátokkal együtt is belekezdhetsz valamilyen sportba.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)