Jump to content

Készülj az őszre és ne utáld!

2022. 08. 16. 19:00

Már a gondolattól is rosszul vagy, hogy a nyarat az ősz, majd a tél váltja fel? Pedig a tikkasztó és a melegtől már-már élvezhetetlen nyár sem okoz örömet? Készülj az őszre lélekben is!

Gyerekkorunkban nem vártuk a szeptembert, mert az egyet jelentett az iskola megkezdésével. Felnőttként is hasonlóan élhetjük meg, hiszen a nyár a munka mellett szabadságot is tartogat. Ősztől visszakerülünk abba a mókuskerékbe, amelyből olyan nehéz kiszállni.

Nincs mese! Akármennyire igyekszünk kézben tartani a dolgainkat, vannak bizonyos területek, amelyeket nem tudunk irányítani. Az idő is ezek közé tartozik. A széllel szemben haladás helyett, hajolj meg a szellőnek vagy még jobb: kapj szárnyra a hátán.

Már most sokat tudsz tenni azért, hogy boldogabb legyen az évszakváltás. Ne félj a változástól! Azért sem, mert túl azon, hogy természetes, még csak nem is tudsz ellene mit tenni. Azaz ősz akkor is lesz, ha te utálod. Ha jót akarsz a lelkednek, akkor elfogadod a változást és megkeresed abban a szépséget és a jót.

Nos, hogy ne nehezítsd túl a helyzetet, figyelj oda a táplálkozásodra. Az ősz tartogat még annyi finom szezonális gyümölcsöt és zöldséget. Igyekezz friss termékekből összeállítani az étrendet. Ha könnyű ételeket fogyasztasz, te is azzá válsz. A mondás is úgy tartja: az vagy, amit megeszel. Nyugi, se gyümölcs, se zöldség nem leszel, de az emésztésed, és ezáltal a közérzeted javulni fog. Ha pedig jól érzed magad, akkor a világ is szebbé tud válni. Még akkor is, ha már az őszbe lépünk.

Ha már odafigyelsz az étkezésre, akkor vezess be akár tisztító kúrát. Ez a kis megvonás jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Fogyassz sok folyadékot és megújul a bőröd is.

Érdemes már most felkészülni a vitaminokban szűkös időszakra. Most még friss termékekkel vihetsz be vitaminokat, de eljön az idő, hogy a természet visszavesz a bőségből. Akkor bizony jó szolgálatot tehetnek a nyáron eltett befőttek, de tabletta formájában is fogyaszthatunk multivitamint, amely erősíti az immunrendszert és az esetleg lemerült raktárat feltölti.

Mit csinálsz, ha rossz a kedved? Keresel egy olyan tevékenységet, amely felvidít, megnyugtat. Pontosan ezt kell tenned akkor is, ha úgy érzed, hogy az ősz hangulata, a változás nyomásként nehezedik rád. Csinálj olyat, ami örömet okoz. Sőt, akár tervezhetsz is rövidebb távon. A célok motivációt és erőt adnak. Ha pedig nem csak úgy vagyunk a világban, akkor értelme is lesz az életnek.

Ez a nyár az őrületes hőséggel és aszállyal társult. Nem tudom, hogy ki hogyan volt vele, de talán ez volt az első nyaram, amit nem élveztem. Sőt, azt kívánom most is, hogy ebben a formájában minél hamarabb érjen véget. Vágyom a 20, maximum 25 fokra. Ráadásul az ősz csupa szépséget tartogat a szemnek, ezáltal a léleknek is. Tölts minél több időt tehát a természetben. Igazi gyógymód, és ingyenes.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)