Jump to content

Hozd ki a legjobbat az őszből!

2022. 08. 31. 19:00

Az alkotás gyógymód. Eltereli a figyelmet, kreativitást igényel, kikapcsol és elűzi a stresszt. Miért ne tehetnéd mindezt a nemsoká hulló őszi falevelekkel?

A gyógyítás és gyógyulás annyiféle lehet. Túl lehet látni az orvosokon és a pirulákon és akkor rájöhetünk, hogy mennyi mindenre gyógyír a természet. Ebbe bele lehet érteni akár a fákat, faleveleket is.

Hogyan gyógyít a falevél?

Mozgással

Mondjuk úgy, hogy amíg a színesedő lombkoronák között sétálunk és minden gondunkat elfeledve rúgjuk magunk előtt a lehullott avart, addig kizökkenünk abból az őrületes és mindennapos kavalkádból, amelybe az életvitelünk kényszerít. A természetben sétálva a friss levegőt kapjuk. Ha megfelelő helyen tesszük mindezt, akkor ezzel együtt csendet is. A látvány, az illatok, a stresszmentes környezet, a növényekből és a földből érkező isteni energia pedig feltölt energiával.

De átvitt értelemben is gyógyítóvá válhat a falevél. Méghozzá az is gyógymód, ha a kertben összegyűlt avart egy kupacba gyűjtjük, majd belehuppanunk. Elfeledjük, hogy nem felelősségteljes felnőttek vagyunk, akik vigyáznak ruhájuk épségére és tisztaságára, hanem mindezt magunk mögött hagyva, gyermeki módon átéljük a levelek puhaságát. Mindez olyan játékosságot igényel tőlünk, amelyeket a mindennapokban totálisan elfelejtünk. Ha nem akarunk benne fürdőzni, akkor ugrálni is nagyon jó. Ráadásul ebbe belevonhatjuk a gyerekeket is. Sőt, kötelező!

Kreativitással

Gyógyíthat úgy is a falevél, hogy kreatív módon használjuk fel azokat. Előtte persze gyűjtenünk kell. Az is egy feladat, amely megnyugtató és örömet adó. Majd a levelek felhasználása…

Készítsünk belőle őszi ajtódíszt, amely nemcsak minket vár haza szépségével, de a hozzánk érkezőket is.

Készíthetünk őszi dekorációt, amely az otthonunkat kívül és belül is díszítheti. Ünnepi alkalomra ajándékként levéllel díszített képkeret is jelenthet saját készítésű meglepetést.

Készülhet már a sötét téli estékre mécses, girland, amelyeket beviszik az otthonunkba a természetet és annak színeit is.

Rakjunk ki a gyűjtött falevelekből mintát, amelyek eggyé összeállva igazi alkotásként jelenhetnek meg a fészkünkben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)