Jump to content

Egyensúlyban önmagammal és a világgal

2022. 10. 04. 19:00

Az életünk akkor működik jól, ha minden egyensúlyban van. Csakhogy ezt nagyon nehéz megtalálni és pláne megtartani.

Megfigyeltem már, hogy az élet mindig dob olyan akadályokat elém, amelyik kibillent az egyensúlyból. Ha a magánéletem van rendben, akkor a munka terén merülhetnek fel olyan gondok, amelyek erőt, időt vesznek el tőlem és bizony kibillentenek az egyensúlyomból. Aztán ennek fordítottja is igaz. Amikor a magánéletem nem remekelt, akkor a munka terén voltam biztonságban, de az egyensúly így is megbomlott.

Ezzel nemcsak én vagyok így, hanem mindenki más is. Kevés az az ember, aki egyensúlyban van. Vagyis az is egy múlandó állapot és folyton azon kell dolgoznunk, hogy visszabillenjünk az érzelmi és fizikai jólétünkbe.

Ha azonban saját magunk nincs rendben, azaz megingott valamiben vagy valakiben a hitünk, akkor az kivetül a párkapcsolatainkra is. Főleg, ha a szinglik táborához tartozunk. Nemcsak a régi korra jellemző, hogy a családok szíve és lelke leginkább a nő. A nőből anya válik és még inkább igaz lesz ez. Csakhogy a mai nők nemcsak anyák, hanem dolgozó nők. És nemcsak a saját házuk táján kell rendet tartani, hanem mindenhol. Ez pedig erőt vesz el. Ugyanakkor a nők sokáig harcoltak azért, hogy ezt kivívják maguknak, azaz ne nyavalyogjunk. Ennek csupán az a hátránya, hogy még ezen a téren is egyensúlyt kell tartanunk. Ebben könnyen túlzásokba lehet esni. Bármelyik véglet rontja a női imázst, a nőiességet.

Sokan értelmezik félre a szabad pályaválasztást, a vezetői pozíciót. Mintha amellett nem lehetne kedvesnek, megközelíthetőnek lenni. Felvesznek valami rideg és cseppet sem szerethető stílust, holott nem vágynak másra, mint kapcsolatra, szerelemre, boldogságra. Nehéz tehát megközelíteni a férfiaknak az ilyen hölgyeket. Sőt, az együttélés is nehéz. Hiszen annyira erősek az ilyen nők, hogy az erősebb nemhez tartozók egyáltalán nem érzik magukat mellettük erősnek. Valójában ez leginkább csak kívülről mutatott, de belül sérülékeny, érzékeny és nem túl stabil az a lélek.

Ennek ellentétét azok képezik, akik beleragadnak egy helyzetbe pusztán azért, mert a biztonsági zónát nem merik és nem is akarják elhagyni. Emiatt pedig felveszik azt az áldozatszerepet, amiben szívesen tetszelegnek mások előtt. Legalább néhányan megsajnálják őket. Így mindig van téma és mindig simogatva van a lelkük, ha valaki meghallgatja őket. Csakhogy a megoldáshoz senki nem segíti hozzá őket, így minden marad ugyanúgy.

Magától megoldódni semmi sem fog. A túlságosan rátarti és a magukat erősnek mutatók élete magánélete legalább olyan nehéz, mint a rosszban beleragadtak kapcsolata. Ők azok, akik nincsenek és nem is lesznek egyensúlyban soha, ha nem engednek vagy nem cselekednek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)