Jump to content

Honnan ismered fel, hogy a lelked fáradt el?

2022. 11. 19. 19:00

Érezted már úgy magadat, hogy azt érezted, nem tudod magad kipihenni? Hiába figyeltél oda arra, hogy időben ágyba kerülj, reggel a megszokottnál is nehezebben és nyűgösebben ébredtél. Mi lehet az oka?

Iszod a nyugtató teákat, megpróbálod a napi feszültséget a lehető legjobban kidolgozni magadból, időben fekszel ágyba, nem vacsorázol nehéz ételeket és reggel mégis nyúzottan, fáradtan ébredsz?

A testeden kívül a lelked is elfáradhat, és lehet inkább az szorul némi támogatásra. A lélek a testen át igyekszik jelezni, hogy baj van. Ha magadon is észreveszel hasonló tüneteket, akkor ideje megadni a lelkednek azt, amire vágyik, amire szüksége van.

 

Rossz közérzet mindig és mindenkor

Indokolatlanul rossz a hangulatod és mellé még a közérzeted is. mintha a világ össze gondja a te lelkedet nyomná. Akárhogy próbálsz nem figyelni rá, a szőnyeg alá seperni, csak még rosszabb a helyzet. Aztán azon kapod magad, hogy pánik lesz úrrá rajtad olyan dolog miatt is, ami nem is igazán a te ügyed.

 

Elkerül az álommanó

Ha mégis rád talál, akkor viszont az éjszaka közepén úgy ébredsz fel, mintha semennyit sem aludtál volna. Azaz az alvás minősége egyáltalán nem jó. Persze, hogy ez kihatással van a napodra is és egy mókuskerékbe zárva érzed magadat.

Azt sem tudtad, hogy létezik

A fizikai fájdalom egyértelműen jelzi, hogy valami gond van. Akkor kezd furcsává válni mindez, ha ez a fájdalom olyan helyeken jelentkezik, amelyekről eddig nem is tudtál. Azaz soha azelőtt nem fájt. Ez lehet akár fejfájás, a végtagok indokolatlan fáradtsága és fájdalma is. A lelki elfáradás ugyanis a testen át kíván jelezni: hahó, figyelj ide, mert gond van.

Egyedül

Úgy érzed, hogy egy porcikád sem kívánja, hogy emberek között legyen, de ez ott vág vissza, hogy rád telepszik a magány érzése. A magány leterít, kedvetlenné tesz, de arra nincs erőd és kedved sem, hogy társaságba menj.

 

Kincs, ami nincs

Ha vannak elérendő céljaink, az hatalmas motivációt ad. Lelki elfáradás esetén azonban ez a motiváció olyan, mintha nem is ismernéd. Egyszerűen nem látod értelmét a napnak, az életnek és így nincs is kedved felkelni, nekilódulni a napnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)