Jump to content

Színitanoda vagy valóság? Éld, amelyiket akarod

2022. 12. 25. 19:00

Tény, hogy sokféle elvárásnak kell megfelelnünk, de el kell döntenünk, hogy a külvilágnak éljük az életünket és a nekik való megfelelés a fontos vagy a saját életünket szeretnénk élni, megélni.

A magánéletünknek kellene azt a terepet jelentenie, ahol nincs színjáték, nincs családság, megjátszás. A bizalom, az őszinteség által komoly pilléreket kap egy párkapcsolat és máshogy nem is szabadna indítani. Persze ez nem így működik. Legalábbis nem minden szerelem indít így és még csak tudomásunk sincs róla, mert a rózsaszín köd elhomályosít mindent és nem vesszük észre a valóságot. Nos, életünk során tehát jócskán kapunk sebeket, amelyeket aztán igyekszünk begyógyítani különböző módon. Ha jól sikerül, akkor ezeket afféle leckeként hasznosítunk és tanulunk belőlük. Máskor a tanulás mellett önvédelembe kezdünk és egy hamis képet alakítunk ki magunkról, hogy azzal megteremtsük a környezetünknek azt az illúziót, hogy minden rendben van. Eközben magunkat is abban a hitben ringathatjuk, hogy stabil kapcsolatban tudjuk magunkat, de a rideg valóság az lehet, hogy színlelünk. Színjáték az egész kapcsolat, a szerelem, a közös élet.

Társas lény lévén mindennél jobban vágynak az egyedülálló (akár magányos) személyek arra, hogy valakit maguk mellett tudjanak. A gond csak az, hogy ezt minden áron meg akarnak valósítani. Még akkor is, ha ezzel önmagukat feladják. És ha ebben a látszólagos biztonságban élnek, akkor a színlelés olyan szintűvé nővi ki magát, hogy akár színitanodát is nyithatnának. Arról nem is beszélve, hogy micsoda időrablás ez. Mindenki életéből.

Azt hisszük, hogy biztonságban leszünk a támadásoktól egy semmilyen kapcsolatban? Azt hisszük, hogy így gyógyítani tudjuk az előzőleg kapott mély sebeket? Ha így gondolkodunk, akkor el kell felejteni a meghitt otthon fogalmát. Csak azért együtt lenni valakivel, hogy ne legyünk egyedül, legalább olyan bántó ránk nézve, mint azzal a másik emberrel szemben. Raboljuk feleslegesen egymás idejét, a sebek pedig nemhogy gyógyulnának, hanem csak megnöveljük. Legalábbis teret adunk a további „fertőzésnek”.

A rossznál a semmilyen kapcsolat is sokkal jobb. Ezért, ha békét és meghitt otthont szeretnél magadnak varázsolni, akkor őszinte és színleléstől mentesen kell élni az életet. Mindegy, hogy azt egyedül tesszük vagy kapcsolatban élve.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)