Jump to content

Csúnyító szokások

2023. 01. 25. 19:00

Ha újonnan, ha régi ismerősként találkozunk valakivel az a benyomás, amelyet a külső megjelenésével és viselkedésével kivált valaki belőlünk, az sokáig tartja magát. Egészen addig, amíg meg nem győz minket egy másfajta véleményről, ami lehet jobb, de akár rosszabb is.

Nem is emlékszem arra, hogy mikortól szipogott az az ismerősöm, akinek erre a szokására felfigyeltem. Lehet, hogy azelőtt is idegesítően szívta az orrát, csak nem figyeltem? Vagy ez egy olyan újdonság, amire azért is kaptam fel a fejem, mert idegesített? Egy biztos, attól a ponttól kezdve, hogy állandóan szipogott, miközben velem beszélgetett, egyáltalán nem jó színben tüntette fel magát. Aztán rájöttem, hogy se nátha, se felsőlégúti megbetegedés nem áll ennek hátterében, csupán szokásává vált.

Minél jobban megismerünk valakit, annál jobban megismerjük a személyiségét, a szokásait és valljuk be őszintén, a hülyeségeit. Mert mindenkinek van rossz szokása. Ezek között vannak csak idegesítőek, de lehetnek akár gusztustalannak ítélt vagy épp ártalmas az egészségre.

Ezeket egy kapcsolatba belépve is megtapasztaljuk. Az a bizonyos rózsaszín köd ugyan elfedheti ezeket, de egyszer az is felszáll és olyat láthatunk, amit azelőtt nem. Még csak együtt sem kell ahhoz élni, hogy a rossz szokások előtérbe kerüljenek. Az addig rendben van, hogy a mindennapok, főleg, ha a romantikus, vágytól átjárt napokat felváltja a közös élet, már kénytelenek vagyunk felfedni azt, hogy vannak rossz napjaink, amely akár a küllemünkben vagy a viselkedésünkben is kiütközik. Ilyen lehet az, amikor bal lábbal kelünk fel és mindez annyira nyilvánvaló, hogy a szemünk is szikrát szór, az arcunkra kiül a mogorvaság. Lehetséges, hogy komolyabb ok nincs is a háttérben, egyszerűen csak fáradtak vagyunk. Nagyon illúzióromboló azonban az, ha az együtt járás során mutatott pozitív életszemlélet a valóságban egyáltalán nem létező.

Legalább olyan nagy csalódást okozhat, ha a közös élet során döbbenünk rá, hogy a társunk káros szenvedélye sokkal nagyobb és komolyabb mértékű, mint azt gondoltuk. Az alkoholos ital fogyasztása sok családot tett már tönkre. Ha időben észleljük a bajt, akkor talán még azelőtt cselekedni lehet, hogy rosszra forduljon a viszony.

Egy kapcsolat épülése és fejlődése attól függ, hogy a pár tagjai mennyit gondolnak bele abba. Ha nem egy a cél, vagy nem egy ütemben fejlődik, az akár a szerelem végét is jelentheti. Gondot jelenthet a halogatás, de legalább akkora galibát kelthet az is, ha túl nap léptekkel akar valaki haladni a kapcsolatban.

Idegesítő lehet az is, ha folyton bizonygatni kell a kapcsolatban az érzelmek stabilitását akkor is, ha az egyértelmű és jele sincs a megingásnak. Ugyanakkor a bugyuta kérdésekkel is meginoghat a szerelem alappillére. A jó párkapcsolat mindenképp a bizalomra épül. Ha ennek hitelességét naponta megkérdőjelezi egyik vagy másik fél, nem csoda, hogy a szakítás felé sodródik a kapcsolat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)