Jump to content

Igyál, egyél dörzsöld, mozogj és szokj le! A narancsbőr ellenszerei

2023. 03. 17. 19:00

A mozgás és az egészséges étkezés nem újdonság számodra, hiszen az az életed részét képezi? És mégis jelentkezik testeseden a narancsbőr? Ez genetika (is), de tehetsz az ellen, hogy visszaszorítsd.

Nem üres frázis: igyál vizet!

Ivás nélkül csak néhány napig bírjuk, de ha a narancsbőrt nem szívesen látod magadon, akkor a túlélési vízmennyiségen túl kell fogyasztanod, jóval. Sokaknál probléma, hogy egyszerűen nem figyelnek oda a folyadékpótlásra, így a szervezet hidratáltságára sem. Ha a te szándékod, hogy még a kellemetlenül egyenetlen bőrfelület is szebb legyen a kritikus részeken, akkor fogyassz minél több vizet. Ez literben napi minimum 2, de inkább 2,5 litert jelentsen.

 

Elő a kefét, és nem a fogkefét!

Csak a vízfogyasztástól nem várható el, hogy a narancsbőr eltűnjön. Sőt, lehet, ha kefével sikálod, akkor sem fog teljesen, de az biztos, hogy jót teszel ellene. A tisztálkodási rutinodba építsd be, mert ezzel az elhalt hámsejteket is eltávolítod magadról, valamint serkented a vérkeringést ott is, ahol a narancsbőr megjelent. Használhatsz akár mosdókesztyűt vagy szivacsot is a művelethez, sőt az erre a problémára gyártott termékeket is bevetheted.

 

A víz, kefe mit sem ér, ha…

Nem mozogsz eleget és ha tömöd magadba az egészségtelen ételeket. Vagyis a narancsbőr minimalizálásához hozzájárulsz már azzal is, ha odafigyelsz arra, mit fogyasztasz, és persze a mozgást sem hanyagolod. És nem, ez nem azt jelenti, hogy sanyargatni kell a testedet. Sőt, még zsíros ételek is beleférnek a menüdbe, csak arra ügyelj, hogy az egészséges zsír legyen, amelyet egyes alapanyagok tartalmaznak (például a hal).

Hagyd magad mögött…

A dohányzás olyan káros szenvedély, amely az egész szervezet egészségét veszélyezteti, de a narancsbőr eltüntetésének küzdelmében sem segít. Ha már az előző pontokat jól teljesíted és beépítetted az életedbe, akkor ideje megszabadulni a cigitől.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)